Наставникът на Хебър Любослав Пенев е един от най-изявените футболисти

...
Наставникът на Хебър Любослав Пенев е един от най-изявените футболисти
Коментари Харесай

Отборите на Любо Пенев винаги дават сериозен отпор на Армията

Наставникът на Хебър Любослав Пенев е един от най-изявените футболисти във втората половина от историята на ЦСКА, като е артикул на школата на клуба. През 2009-а стартира треньорския си път също на " Армията ", а от този момент общо 4 пъти е заставал отпред на " алените " и е водил и още няколко родни тима - Литекс, Ботев (Пд), Царско село, ФК ЦСКА 1948 и в този момент Хебър.

Любопитно е, че макар че кариерата му край тъчлинията продължава към този момент близо 15 години, той единствено два пъти се е завръщал на " Българска войска " като ментор на различен отбор, а на следващия ден това ще се случи за трети път.
 Ради Здравков изгледа онлайн Етър - ЦСКА
Ради Здравков изгледа онлайн Етър - ЦСКА

Ето детайлности

Първата аудиенция на Ел Голеадор на родния му стадион е на 20 април 2011 година отпред на Литекс, с който няколко седмици по-късно става първенец. Двубоят е от полуфиналната фаза на шампионата за Купата на България и с изключение на завръщане на Любо Пенев се явява и завръщане на ЦСКА на " Армията ", защото близо година отборът семейства на " Васил Левски " поради ремонт на оборудването. " Червените ", водени от Милен Радуканов, изиграват най-силното си полувреме за сезона и като по знамение водят единствено с 1:0 на почивката с гол на Спас Делев след пропуски на Делев, Маркиньос и Платини. Втората част обаче е радикално друга, като гостите от Ловеч поемат самодейността и изравняват посредством Георги Миланов, който се разписва с глава след корнер. " Оранжевите " не престават да атакуват, само че в 87-ата минута ЦСКА нанася съдбоносен удар. При една от дребното офанзиви на отбора Делев стреля от границата на пеналта, топката рикошира в Пламен Николов и се оплита в мрежата - 2:1 и алените са на край! Впоследствие те надиграват Славия и подвигат купата.

Следващата опция Пенев да се завърне на " Армията " с различен тим идва цели 9 години по-късно - на 1 ноември 2020 година, и даже не се оползотворява. Тогава треньорът е отпред на Царско село, като се разболява часове преди конфликта и остава вкъщи. По малкия екран следи по какъв начин отборът му 90 минути удържа равенството, само че в самия край Санкаре носи измъчена победа с 1:0 на ЦСКА.
 Любо Пенев: Не мисля за мача с ЦСКА, ние сме длъжни да се подготвим
Любо Пенев: Не мисля за мача с ЦСКА, ние сме длъжни да се подготвим

Ето детайлности

Второто и за момента последно негово посещение на родния стадион се състоя предходната есен и бе обвързвано със съществено напрежение.

Той водеше, меко казано, недолюбвания от " алените " почитатели ФК ЦСКА 1948, а няколко дни преди срещата на 29 август 2022 година Стойчо Младенов бе назначен като действен шеф на този клуб, което в допълнение докара до отрицателна реакция против оповестените за предатели. Младенов не пристигна на мача, а звездата му в алеята на славата бе обсипана със стотинки. Настоящият асистент на Пенев - Ради Здравков бе обиждан и замерян в ложата, а самият треньор също не бе посрещнат по никакъв начин топло. На терена ФК ЦСКА 1948 поведе при започване на втората част, само че ЦСКА обърна с гол на Турицов от дузпа в 78-ата минута и ужасно осъществяване на Де Нойер в 87-ата (точно както преди 11 години)!

Сега Любо Пенев сигурно ще получи друго отношение по отношение на предходното си посещение на " Армията " и ще бъде приветстван от домакинските последователи. А дали още веднъж ще се стигне до драма и късни попадения, следва да разберем, пишат в собствен специфичен материал сътрудниците от " Тема Спорт ".
 Густаво Бусато изравни личния си връх за най-вече спасявания
Густаво Бусато изравни личния си връх за най-вече спасявания

Това се случи в мача против Етър
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР