Наставникът на дамския национален отбор на Румъния по волейбол Николай

...
Наставникът на дамския национален отбор на Румъния по волейбол Николай
Коментари Харесай

Николай Иванов: Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното първенство

Наставникът на дамския народен тим на Румъния по волейбол Николай Иванов гостува на предаването " Златният гейм " по Диема спорт 2. Бившият народен разпределител, международен първенец за младежи от 1991 година разяснява жребият за мъжкото европейско състезание, както и вероятностите пред отбора след назначението на Силвано Пранди за селекционер:
 Силвано Пранди: Аз съм треньор, а не ясновидец, не знам до каква степен ще стигнем на Европейското състезание
Пранди: Аз съм треньор, а не ясновидец, не знам до каква степен ще стигнем на Европейското

" Винаги съм считал, че задачата на един чоп е просто да дефинира групите "

" Румъния не се слави със мощен народен тим, само че за сметка на това има много порядъчен шампионат, в който има много чужденки, в това число и българки. Имах подписан контракт, който изтече с последния мач, преди този момент водих диалози за продължение и до момента в който няма нищо съответно, не мога да приказвам. Радвам се, че изпълнихме задачата си и постигнахме класиране на Европейско състезание.

Ако би трябвало да върнем лентата обратно с националния ни отбор победихме тима на Румъния. Българският тим е на доста по-високо равнище, само че те разполагат може би с повече капацитет. Все отново са по-голяма страна и шампионатът им е по-силен. Има някаква малко по-голяма и по-реална конкуренция. Знаем в България по какъв начин стоят нещата. Качествените и надарени девойки гледат бързо да продължат в чужбина. На Европейското всичко е допустимо с новата формула поради многото мачове. Има няколко тима, които се открояват, само че надолу всеки може да победи всеки ".
 Снимка 379895
Източник:

За жребия за мъжкото Европейско състезание, България попадна в група с Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния, Иванов разяснява:

" За огромно страдание можем да кажем, че това, което показват французите и италианците, ние отстъпваме доста. Другите тимове в групата съгласно мен са преодолими. България ще стартира тази акция с нов селекционер, който може да внесе някаква нова прохлада и дух в тима. Може да забележим някои играчи, които не участваха в тима. Подкрепям това, че може най-лошото е, че няма поредност. Да се продължи в един избран интервал и да се упорства за дадени решения. Спокойно можеше да се продължи със съществуването на втори тим, да се съберат 18, 21-годишни момчета.

Жалко е, в случай че е имало такива неща - играчи да не дават максимума от себе си. Може би е било належащо да се търси някаква смяна. За един сезон или за два сезона надали е допустимо да се направи някаква грандиозно нещо с ресурса, който заслужаваш. От една страна може би е вярно, че федерацията даде този заем на доверие на Пламен. Всички бяхме разочаровани от това, което се случи на Световното състезание. Пропуснати изгоди от всяко естество.
 Снимка 379803
Източник:

През новия век българският народен отбор два пъти е играл доста добре и е реализирал резултати. Да не забравяме това, което направиха под управлението на Мартин Стоев. През втората година на Пранди може би стичане на събитията, само че не се получиха нещата, както всички желаеха. Отбелязвал съм, че съгласно мен беше неточност да бъде освободен. Но в този момент, идвайки такава авторитетна персона, това неизбежно ще сплоти нашите редици. Пак споделям, че чакам да се завърнат някои фигури, които в последната 1-2 години не са били част от националния отбор. Всички състезатели ще бъдат респектирани. Надявам се да играят хубаво и добре ", приключи Николай Иванов коментара си за националния тим.
 Снимка 379798
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР