Наставникът на Черно море Илиан Илиев похвали момчетата си за

...
Наставникът на Черно море Илиан Илиев похвали момчетата си за
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Можем още, но и това е добре като резултат

Наставникът на Черно море Илиан Илиев похвали момчетата си за заслуженото тъждество на "Българска войска ". Според него, те са посочили темперамент и тежката загуба с 1:4 от Берое в предния кръг е била преодоляна.

"Тежко като резултат беше предния мач и положихме доста старания в него. Но пък това се случва във футбола. Затова в този момент трябваше единствено да продължим да сме съсредоточени, тъй като тук не се играе леко. "

"Момчетата дадоха 100% от себе си, вложиха се, единствено ни би трябвало повече самочувствие. Имахме обстановки, при които с повече самочувствие можехме и да се разпишем ", съобщи Илиев пред DIEMA SPORT и разяснява в какъв аспект е позитивна за тима му тази точка.

"Можем още, само че и това е добре. Една точка няма да ни помогне толкоз, само че ще ни вдигне самочувствието. Загубата беше огромен потрес предходната седмица, само че ги вдигнахме в дните преди този дуел. Съперникът се хвалеше, че е най-добре квалифициран в България, а ние не стояхме неприятно против най-добре квалифицирания тим кондиционно ", съобщи Илиев и разкри за какво е подхванал избрани ходове в дуела.

"Марек Кузма е биткаджия, до момента в който Аристот Ндонгала е по-техничен. Кузма си извърши дилемите в отбранителен проект, само че запаси в офанзива имаме. Централната ни двойка бранители като за първи мач са добре. Но се връща и Илияс Хасани, тъй че ще имаме варианти отсега нататък, а не както беше в първия мач без други възможности. "

"Важното е обаче по какъв начин ще стои тимът. Ако отборът не стои добре като цяло, даже най-хубавият централен бранител да имаш, няма никакъв смисъл ", показа още наставникът на варненци.

"След предния мач си казахме, че от един мач няма да вършим нещастия. Но и от един мач няма да влизаме в еуфория. Казах им единствено, че с доста работа, а не с приказки ще излезем. Психологически се натрупаха доста неща, доста загуби имаше и се надявам последователно да надигнат глава и да покажем същинското си лице ", продължи Илиев.

"На моменти се получи преходът ни от отбрана в офанзива. Много неща са. ЦСКА е тим със скорост в офанзива, пред лична аудитория играе и трябваше да сме малко по-внимателни. И напътствията ни бяха след първата преса, в случай че тя не успее, да се приберем по-компактно откъм гърба ", разяснява още треньорът и разкри какво го е подразнило след почивката.

"Второто полувреме като потегли, домакинът стана по-нервен, а ние имахме повече пространства. Някои обстановки не ги изиграхме добре, само че няма по какъв начин да сме максималисти, изхождайки от предния мач. Поздравявам играчите за характера, тъй като са доста мачкани откъм резултати, доста неща са им се натрупали от предходната година още. "

"Надявам се да почнем да взимаме точки и във Варна. Играта ни би трябвало да продължи да се усъвършенства в отбранителен проект, би трябвало ни и повече самочувствие в нападателен проект, тъй като поставяме доста старания да вземем топката, а постоянно я губим леко ", приключи Илиан Илиев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР