Наставникът на Ботев (Враца) Антони Здравков похвали футболистите си за

...
Наставникът на Ботев (Враца) Антони Здравков похвали футболистите си за
Коментари Харесай

Здравков коментира грешката в 89-ата минута, която класира ЦСКА-София на 1/2-финал за Купата

Наставникът на Ботев (Враца) Антони Здравков похвали футболистите си за играта им против ЦСКА-София на “Армията”, макар че неговият отбор загуби с 1:2 и отпадна от шампионата за Купата на България. Това стана след груба неточност на врачани при изнасяне на топката от навън в 89-ата минута, която разреши на Ахмедов да осъществя победния гол в 89-ата минута.

“Доволен съм заради една единствена причина - излязохме и играхме като еднакъв с еднакъв. В много време стояхме даже по-добре от тях и ги надигравахме. Момчетата се постараха да бъдат оптимално нападателни с топка и без топка. Не им оставяхме празни пространства. Замисълът бе да дойдем на “Армията” и да спечелим.

Грешката в последната минута бе плод на страст. Ситуацията е разигравана доста пъти на подготовка и там топката не би трябвало да се подаде. Трябваше да отиде на напълно друго място. Но можеше да загубим в продълженията или на дузпи. А можеше и да спечелим”, сподели треньорът на врачани, след което продължи:

Играхме като еднакъв с еднакъв и го постигнахме в огромна част от мача. Това е моят жанр и желаеме да го наложим. Доволен съм, че футболистите за към два месеца схванаха моят жанр. Това нещо се учи за към 6-8 месеца и аз съм удовлетворен от тяхното показване.

Ние сме подготвени да играем на два фронта и изобщо не сме се замисляли да не играем на два фронта. Купата или Левски? Аз споделих - и Купата, и Левски.

Вярвам на тези футболити и считам, че тимът ще продължи по този начин”, приключи Здравков. Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР