Наставникът на Болоня Синиша Михайлович разказа за всичко, което преживя

...
Наставникът на Болоня Синиша Михайлович разказа за всичко, което преживя
Коментари Харесай

Михайлович: Преживял съм две войни и левкемия - не е проблем да си стоя вкъщи

Наставникът на Болоня Синиша Михайлович описа за всичко, което претърпя през последната година - оставането на тима в Серия " А ", диагнозата за левкемия, излекуването от нея, а в този момент и изолацията поради пандемията от ковид.

" След като това свърши, ще бъде красиво, а това ще стане скоро. Мина единствено година, а всичко това се случи. Предопределен съм да изживея доста животи в един. Престоят ми в Болоня е трогателен. Заварих ги с крайник и половина в Серия " Б ", а приключихме 10-и в класирането. Правехме проекти за сезона, само че внезапно - левкемия, хоспитализация, лекуване, мрачевина, сълзи, битка, трансплантация, светлина и завръщане към живота. Футболът обаче по този начин и не ме напусна, даже и от болничното легло. Разбирам, че за тези, които не са привикнали, ограниченията против ковид са всеотдайност, само че за мен те са лесни за осъществяване.

 Болоня отпрати Михайлович, с цел да го защищити от COVID-19
Прекарах месеци, заключен в болнична стая, която беше девет квадратни метра. Прикрепен към системи и катетър, не можех да отворя прозорец. Мислите, че е проблем за мен да си заставам у дома и да излизам на тераса да изпуша цигара? От месеци нося маска, като не се прегръщам, нито се ръкувам. Не ми се наложи да си променям навиците. Малко съм противообществен, тъй че не ми пречеше да заобикалям доста контакти. Дори постоянно се майтапя, че желая да продължа да го върша за идващите пет години. Харесва ми, не недооценявам нито заплахата на ковид, който ще изчезне, нито паниката на тези, които не са привикнали да стоят изолирани у дома. Дори жена ми Ариана наподобява като лъв в клетка. Движи се повече от избрани играчи на терена. Излиза единствено с цел да пазари. Всеки го претърпява друго, не желая да върша съпоставения.

S I N I Š A M I H A J L O V I
" After going through two wars, the bombs that could destroy your home, curfews, will it ever be a problem to stay at home, on the sofa in front of the tv, read a book or go to the terrace to smoke? Staying at home with my family is a privilege " pic.twitter.com/jx7dDO8OvQ
— Zed Mihajlovi (@ZedStar5) March 16, 2020 Според вас, откакто съм минал през две войни, бомби, застрашаващи дома ти, и вечерни часове дали в миналото ще бъде проблем за мен да си заставам на дивана у дома пред тв приемника, да чета книга или да пуша на терасата? След месеци в болничното заведение за мен е привилегия да си заставам у дома със фамилията. След заболяването ми постоянно споделям по какъв начин всичко за мен са преоткрити полезности и е красиво. Глътка чист въздух, душ със стичаща се вода по лицето ти, панорамата... Сега правя оценка всеки един миг от моя живот. Днес към това мога да прибавя и опцията да си заставам у дома ", показа Михайлович.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР