Наставникът на Барселона Чави Ернандес коментира решението на Жерард Пике

...
Наставникът на Барселона Чави Ернандес коментира решението на Жерард Пике
Коментари Харесай

Чави за Пике: Не ми беше лесно, но клубът е над всичко

Наставникът на Барселона Чави Ернандес разяснява решението на Жерард Пике да се откаже футбола още в този момент. Липсата на задоволително игрово време е една от изтъкваните аргументи за този фрапантен ненапълно избор на 35-годишният бранител. Дълго време Чави и Пике бяха съотборници на “Камп Ноу ” и в националния отбор, само че преди началото на този сезон треньорът беше заставен да изясни на приятеля си, че към този момент няма да разчита постоянно на него.

“Имайки поради събитията, разбирам решението на Пике - съобщи наставникът през днешния ден. - И аз минах през това и му поисквам всичко най-хубаво. Самите почитатели на клуба към този момент го дефинираха за легенда ”.

“Преди началото на акцията имах персонален диалог с него - продължи Чави. - Това тогава беше най-трудният миг от треньорската ми кариера до момента. В последна сметка в този диалог обаче се разбрахме какво е най-важното за самия клуб. ”

“Трябваше да взимам решения в името на отбора и на клуба като цяло. Някои от тях не бяха лесни… Беше тежко, тъй като Пике ми е някогашен съотборник. Благодарни сме му, само че би трябвало да пазиме интереса на клуба ”, сподели още наставникът.

“Предпочитам да приказвам за мощните страни на Пике - за неговите борбеност, нрав на победител, просветеност. Той е предан на това, което прави, както и е предан към съотборниците си. Жерард е същински водач ”, горделив е Чави.

Очаква се бранителят да вземе присъединяване в мача против Алмерия в събота, което ще е неговият сетен. Чави обаче отхвърли да разкрие дали ще го пусне като титуляр, тъй като в състава се завръщат възобновените от контузии Андреас Кристенсен и Ерик Гарсия.

“Утре желаеме да кажем “чао ” на Пике по най-хубавия метод. Феновете ще дойдат, с цел да покажат любовта си към него. От състава от 2011 година остана единствено Серхио Бускетс, само че това е животът. Идва ново потомство, а остарялото си отива ”, приключи експертът.
 Испански публицист уточни аргументите за непредвиденото решение на Пике Испански публицист уточни аргументите за непредвиденото решение на Пике
Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР