Наставникът Ферарио Спасов изказа адмирации към своите играчи въпреки загубата

...
Наставникът Ферарио Спасов изказа адмирации към своите играчи въпреки загубата
Коментари Харесай

Ферарио: Пламен Илиев ни спря, феновете са най-важният барометър

Наставникът Ферарио Спасов изрече възторженостти към своите играчи макар загубата 0:1 от Лудогорец в efbet Лига при повторния дебют на експерта отпред на Ботев Пловдив. Опитният ментор съобщи, че реакцията на почитателите след края на срещата е била значима индикация за настъпилата положителна смяна, само че в това време регистрира незабавната потребност от точки, защото „ канарчетата” остават предпоследни във краткотрайното класиране.

Срещу първенеца пловдивчани фактически имаха голям брой чисти обстановка и в огромна част от мача надиграваха разградчани, като разликата пристигна от невероятните намеси на Пламен Илиев. В същото време за гола на Жоржиньо сериозна неточност позволи стражът на Ботев Янко Георгиев.

„ Със сигурност Пламен Илиев ни попречи. Това мога да кажа като коментар. Това беше индивидът. С изключение на техния гол, Лудогорец не сътвори пред нашата врата положения. Добре бяхме ситуирани, добре изиграхме мача. Създадохме задоволително положения, с които този резултата да не бъде в наша щета. Затова съм наскърбен – не всеки път положителната игра води до положителен резултат. Най-важното обаче бе реакцията на тима, методът, по който се противопоставихме на Лудогорец и им създадохме проблеми. Не бива да навеждаме глави след тази загуба, а да наберем самочувствие. Липсата на точки несъмнено се отразява зле върху увереността на отбора”, съобщи Спасов пред DIEMA SPORT.

„ Промяната идва от играчите. Магьосници във футбола и живота няма. Ако кажа, че за тези 10 дни сме създали нещо велико, с цел да променим нещо, ще е неистина. Разговорите бяха в тази тенденция, тъй като футболистите са положителни. Имаше разколебаване, налегнала незаинтересованост. Имаше и други аргументи, които няма да загатвам. Те упражняваха по извънредно добър метод. Това, че играхме добре, ще ни даде самочувствие за в бъдеще, че ще можем да трупаме точки.”

„ Разбира се, младите играха на равнище. Всички те са футболисти на Ботев – те не са млади, не са дебютанти. Щом упражняват с нас, те са футболисти на Ботев. Играят със същото самочувствие, каквото имат и останалите. Не мога да ги разделям. Със сигурност разполагаме с други положителни млади футболисти. Това е пътят. Трябва да поемаме рисковете да ги пускаме, а те да пазят своето място на терена. Воюва се за това нещо, то не е даденост.”

„ Работата се прави навръх терена. Атмосферата, откъдето и да я погледнеш, е такава, само че с днешното показване и последователите видяха реакцията на тима, смяната. Винаги съм казвал, че почитателите са най-важният барометър. Дори след загуба от Лудогорец, те изпратиха уместно играчите. Така и би трябвало да бъде. А всичко протичащо се освен в Ботев, а въобще в българския футбол в последно време, с сътрудниците се майтапим, че по-подходящо време да бъдем треньори на Ботев няма. Отдавам всичко на момчетата – те са тези, които карат тимът да наподобява добре или недобре.”

„ Чувствам се необичайно да съм треньор. Допреди няколко седмици имах напълно други задължения в клуба. Трябваше да се взима бързо решение. Това е тим, в който се усещах добре преди няколко години. Трябва да се стегнем, тъй като мястото, на което тимът се намира, не подхожда на Ботев”, приключи Спасов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР