Настъпването на пролетта и затоплянето на времето изисква и по-активни

...
Настъпването на пролетта и затоплянето на времето изисква и по-активни
Коментари Харесай

Започна пролетната подготовка на цветните площи във Видин

Настъпването на пролетта и стоплянето на времето изисква и по-активни грижи за градската растителност.
 Община Видин
Работници от Общинското дружество „ Чистота, озеленяване и благоустройство “ косят зелените площи, плевят и поливат цветните лехи, тъй че засадените през предходната година хиляди лалета да се развият вярно и скоро да зарадват жителите и гостите на Видин с хубостта си.

Работи се във всички паркове и зелени площи . Едно от местата, където общинските чиновници насочват по-специално внимание са зелените карета пред блок „ Съединение “, защото в годините обратно за тази зона не са били полагани задоволително грижи.
 Община Видин
Сега тревните площи там са почистени от есенната шума и се косят постоянно. Тази подготовка е значима, защото задачата е почвата да се възвърне, тъй че да се посадят цветя и декоративни дървесни типове, изясни Светла Ангелова, шеф на отдел „ Екология “ в Община Видин.

„ Нашите съграждани чакат зелените площи да са поддържани и във Видин да е цветно и красиво. Стараем се да отговорим на тези упования, като поливаме, почистваме, косим, извозваме листата и се приготвяме интензивно за идващото зацветяване. В края на април ще получим и новите летни цветя “, сподели още Светла Ангелова. 
 Община Видин
Тя означи, че Видин е град с доста зелени площи и богата растителност, като единствено в Крайдунавския парк има над 20 000 растения , за които се поставят целогодишни грижи.

Въпреки че съществуващото растително многообразие е огромно, през тази година се възнамерява в Крайдунавския парк и във „ Владикина бахча “ да се засадят спомагателни декоративни дървета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР