Настъплението на Русия в южна и югоизточна посока не е

...
Настъплението на Русия в южна и югоизточна посока не е
Коментари Харесай

Руското настъпление в Донбас и Донецк е неуспешно -

Настъплението на Русия в южна и югоизточна посока не е сполучливо. Това заяви Руслан Музичук, представител на Националната армия на Украйна по народен телемаратон. Запитан от водещия какви са вероятностите на южния фронт, той отговори, че в последно време настъпленията на врага в тези направления са били несполучливи.



" Има две аргументи за това. Първата е, че там в действителност има много постоянна отбранителна система. Украинските военни разполагат с огромна мрежа от отбранителни позиции. Също по този начин разузнаването ни работи благодарение на безпилотни самолети ", сподели Музичук.

Освен това заради унищожаването на логистичните и контролните системи на съперника в последно време не се следят настъпателни дейности от негова страна.

Говорителят на Националната армия означи, че украинската страна е наясно с придвижването на войски, което в последно време се следи в южното и югоизточното направление и се подхващат съответните ограничения.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски означи, че в Донбас не престават жестоки сражения. По-специално, най-горещите точки на фронта в това направление остават непроменени - Авдийвка, Маринка, Пески, Бахмут, всички съответни посоки.

Както е маркирано в отчета на ISW, окупаторите се пробват да отклонят украинските сили от контраатаки на юг, като нападат регионите на Бахмут и Северск в Донецка облас

Тази заран врагът е изстрелял повече от пет ракети от Белгород по Харков. 

Олег Синегубов, ръководител на Харковската регионална военна администрация заяви в своята Telegram: 

" Около 5 часа сутринта през днешния ден щабът на защитата записва изстрелването на повече от пет ракети от Белгород. Една от ракетите попада в рамките на регион Слободски в Харков. Ракетните удари нанесоха вреди на жилищни здания, а в община Золочевски избухнаха няколко пожара. Предварително, денем в Золочев, окупаторите са блъснали колеж, развалили са футболно игрище, разрушили са една жилищна постройка и са развалили две. В окръг Изюм сериозната инфраструктура е била развалена от обстрел, а тревата в откритите региони е била опожарена. По данни на Центъра за незабавна здравна помощ 22-годишен мъж е настанен в болница в Золохов с пострадвания от гърмеж, положението му е приблизително тежко ", сподели той.

Синегубов също по този начин акцентира, че през целия ден през вчерашния ден съветските окупатори са нанасяли интензивни артилерийски и ракетни удари по града и района. През нощта руснаците ускоряват ударите си. След 21:00 ч. вследствие на обстрела са подпалени гаражите и машините на плантация в Чугуевски регион. След 23:00 ч. вследствие на обстрел в община Золоховска, регион Богодухов, изгоряха гараж и коли.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР