Настъпи времето да си върнем това, което ни принадлежи -

...
Настъпи времето да си върнем това, което ни принадлежи -
Коментари Харесай

Туит на деня: Настъпи време Украйна да си върне това, което ни принадлежи

Настъпи времето да си върнем това, което ни принадлежи " - това обръщение бе публикувано по здрач в профила в " Туитър " на военачалник Валерий Залужний. Любопитна детайлност е, че то е написано на британски език от командващия армията на Украйна.

Към него има малко видео със надписи на британски, в което украински военни поставят клетва: " Потеглям да унищожа враговете на Родината! Убийците на моите братя и изнасилвачите на моите сестри! "

The time has come to take back what belongs to us.
— Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine (@CinC_AFU)
В него са употребявани фрагменти със западни модели въоръжение, артилерия, танкове и ракетни системи. В клетвата военните приканват за благословия " за решителната ни офанзива, за свещеното ни възмездие, за Святата ни Победа! "

На профила на Залужний в " Туитър " не е имало обява от 1 май насам, което е едно от основанията да се засилят спекулациите за здравето на генерала. Руски медии и военни блогъри твърдяха, че той тежко е потърпевш при съветска бомбардировка и даже му е направена интервенция на черепа. В министерството на защитата в Киев отхвърлиха това като агитация и дезинформация и обявиха, че Залужний работи за подготовката на контраатака. Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента, сподели в изявление за английския " Гардиън ", че Украйна приготвя почвата за контранастъпление против съветските окупационни сили и интензивността на военните дейности нараства. " Това е комплициран развой, не е въпрос на един ден, избрана дата или избран час. Това е непрестанен развой на деокупация. Някои процеси към този момент са в ход, да вземем за пример унищожаването на линиите за доставки или детонациите на хранилища в тила. Интензивността се усилва, само че ще отнеме много време ", изясни той.

Версията, че тази година няма да има огромни интервенции - изключително пролетна атака - нито от украинска, нито от съветска страна, през февруари почитан представител на НАТО.

Подобна позиция, съпроводена с предизвестия за това по какъв начин се е подготвила Русия за защита, заеха мнозина дейни и някогашни военни и анализатори. Ген. Марк Мили, ръководител на Съвета на началник-щабовете на американската войска, сподели в четвъртък, че " тази война не може да бъде извоювана от Русия с военни средства ". Но и изрече мнението си, че " в близко бъдеще " не вижда по какъв начин Украйна ще реализира задачата си да изтласка от своята територия всеки съветски боец. " Ще е кърваво и ще е мъчно " добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР