Настъпи сезонът, през който все по-често подсмърчаме и кашлюкаме. И

...
Настъпи сезонът, през който все по-често подсмърчаме и кашлюкаме. И
Коментари Харесай

Какви чайове да пием при настинка

Настъпи сезонът, през който все по-често подсмърчаме и кашлюкаме. И вие ли сте измежду пострадалите? И си мислите, че чаят ще сътвори чудеса.

Но това, което открихме, в действителност е изненадващо. Според експерти по УНГ (уши-нос-гърло) има значение какъв вид чай избираме. Не всеки тип се предлага при гърлобол, хрема и кашлица.

Горещият чай оказва помощ да излекувате настинката

По принцип чаша топъл чай постоянно е добра концепция, когато сте настинали. Д-р Волфганг Хорнбергер, УНГ експерт и помощник на уеб страницата „ УНГ лекари в мрежата “, изяснява: „ Билковите чайове несъмнено имат своето място при лекуването на настинки: даже единствено по тази причина, че се пият горещи и обезпечават спомагателен банкет на течности. В последна сметка множеството респираторни  заболявания са породени от вируси – най-често от така наречен простудни вируси “.

Внимание при чая от мента и от лайка

Някои чайове обаче не са подобаващи за лекуване на грипна зараза. „ Например при честа приложимост ментовият чай и чаят от лайка изсушават лигавиците. Разбира се, в случай че ги пиете понякога, няма да ви навредят “.

Все отново по-добре чаша ментов чай, в сравнение с никакъв. Но който се налива с цели кани, не си прави положително.

Джинджифиловият чай също не се предлага при настинки

Кой тип чай въпреки всичко е най-хубав? Може би чаят от джинджифил, който затопля порядъчно? Д-р Хорнбергер предизвестява и против неговата приложимост: „ Ако се пие постоянно, чаят от джинджифил демонстрира разреждащ кръвта резултат сходно на аспирина “.


Изпитано средство при възпалено гърло е градинският чай, а при кашлица – чаят от мащерка.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР