Настъпи мигът за първия мач на Григор Димитров в тазгодишното

...
Настъпи мигът за първия мач на Григор Димитров в тазгодишното
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Тайбрек в третия сет между Гришо и Муте

Настъпи мигът за първия мач на Григор Димитров в тазгодишното издание на „ Уимбълдън”. Най-добрият български тенисист се изправя против французина Корентен Муте, който се намира на 84-о място в международната класация.

Резултатът на този стадий е 2:0 сета. Григор осъществя три пробива, с цел да завоюва първата част с 6:2. Във втората част един пробив стигна на Димитров за триумф с 6:3.

Проследете най-интересното от развоя на мача с GONG.BG!

..::АКТУАЛИЗИРАЙ НОВИНАТА::..

Двамата до този миг не са се изправяли един против различен, което в допълнение покачва интереса към дуела. Победителят от него ще се изправи във втори кръг против Феликс Оже-Алиасим (Канада). Той победи Вашек Пошпишил в канадския конфликт от първия кръг с 3:1 сета.

-------

Трети сет:

Тайбрек - Муте имаше шанс да получи първата точка, откакто филето задържа топката в половината на Гришо. Напрежението при българина докара до минипробив за французина за 1:2. Муте завоюва първото от тях, само че след това беше изтласкан надалеч обратно от мощните форхенди на Димитров, който със стоп воле понижи до 2:3. Отличен сервис на българина докара до промяна на полетата при тъждество в резултата.

6:6 - Пробив за Муте! Геймът имаше потресаващо начало за Димитров, който се хвърли устремно да завършва мача и си заплати за това. Муте съумя да го размине технично на мрежата, с цел да поведе с 0:40. Българинът съумя да отрази две от точките за пробив, само че при третата Муте конструира по съвършен метод разиграването, с цел да приключи с воле по диагонала.

6:5 - Пробив за Григор! Българинът внесе успокоение в ретурите си и стремеше да удължи разиграванията. Муте позволи познатите грешки и въпреки да съумя да се върне от 0:30, самичък се провали с двойна неточност при брейкбола за Димитров.

5:5 - Най-сетне солидно показване на сервис от Димитров. Началният удар вървеше, което завърши всички точки за по-малко от 4 удара.

4:5 - Муте съумя да резервира самообладание, а същото не може да се каже за Григор. Българинът спомага интензивно, с цел да може противникът да завоюва подаването си на нула. Сега хасковлията би трябвало да сервира за оставане в сета.

4:4 - Димитров надникна в бездната тук. Хасковлията загуби спокойствието си и стартира да позволява нетипични неточности, както и да поема голословни опасности. Един доста, доста зле изпълнен слайс от бекхенд изправи Муте пред късмет за втори пробив. Началният удар се появи в точния миг, а Григор се отбрани.

3:4 - Григор се постара да си върне задатъка от един пробив незабавно, само че не се добра до сходна опция. Муте добре контролираше темпото и отново излезе напред в резултата.

3:3 - Пробив за Муте! Много тежък сервис гейм за Григор, който тотално беше зарязан от началния си удар. Въпреки този факт Муте имаше потребност от 4 брейкбола, с цел да може да изравни резултата.

3:2 - Първи сервис гейм на нула за Муте от началото на мача.

3:1 - Без да покаже най-хубавото от началния си удар, Григор удобно затвърди пробива след няколко къси разигравания. Муте още веднъж се отличи с няколко неточности, а след всяка от тях или риташе ракетата си, или демонстративно я изпускаше на тревата.

2:1 - Пробив за Григор! Муте действително направи огромен подарък. При 30:30 французинът извърши изненадващо неакуратен бекхенд слайс, а след това имаше шанс, че Григор не откри топката при ретура с центъра на ракетата. Равенството донесе две нови пагубни отигравания за 20-годишния тенисист, който сериозна стартира да изпуска нервите си. Неговото напредване по корта се утежни фрапантно и Григор съобразително се възползва, като принуди съперника си да бърка.

1:1 - Два аса единствено в в този гейм споделят всичко. Муте изглеждаше грохнал, че по този начин и не съумя да влезе в разиграване.

0:1 - Григор съумя да дръпне в резултата с 0:30, като Муте откри метод да се измъкне от сложната обстановка. После лековата неточност на французина го изправи пред задачата да избавя нова точка за пробив и той се оправи с впечатляващ форхенд по правата. Равенството откри нов късмет за пробив пред Димитров, който не се възползва. В последна сметка добър сервис на Муте по диагонала не даде късмет на Гришо за прекрасен ретур.

Втори сет - 6:3

6:3 - Гейм и втори сет за Димитров! Сервисите на хасковлията още веднъж бяха вярното оръжение, против което Муте просто нямаше отговор.

5:3 - Пробив за Григор! Концентриран до краен лимит, Григор наказа всяка неточност на противника си – била тя едва пласиран сервис или неоснователен удар. На два пъти българинът надигра Муте на мрежата (първият път с бекхенд ниско в краката, който пресече излизането му на мрежата, а втория при замяна на волета), с цел да поведе с 0:40. Муте отрази първия брейкбол, само че това беше максимумът.

4:3 - Гейм на нула за хасковлията. Дълбоките му удари от дъното на корта изтикаха Муте надалеч зад главната линия. 175-сантиметровият противник беше изправен пред непостижима задача.

3:3 - Димитров още веднъж изглеждаше покрай нова точка за пробив, единствено че този път Муте съумя да избегне подобен сюжет. Французинът се държи сносно във втория сет, само че си проличава, че игрово леко отстъпва на българина.

3:2 - Поредно доказателство, че когато началният удар на Гришо действа както би трябвало, Муте въобще няма късмет. В рамките на броени секунди българинът докара нещата до 40:0, а Муте въпреки всичко съумя да вземе една точка.

2:2 - Хасковлията имаше защо да съжалява тук. Той дръпна с 0:30 и сложи Муте в неприятна обстановка. И още веднъж сякаш таман това "отключи " играта на 20-годишния гений, който сподели сериозна воля, с цел да завоюва четири безответни точки и да затвори гейма.

2:1 - Гейм по бързата процедура за Димитров. Муте даже не съумя да се "закачи ".

1:1 - Муте трябваше със зъби и нокти да се бори своя сервис гейм в гладиаторски гейм. Той мина през три равенства, а Гришо на два пъти беше на точка от реализиране на ранен пробив. Григор подвигна публиката на крайници с ефектна точка след плонж при мрежата, но Муте откри верните решения и завоюва подаването си.

1:0 - Малко мъчно начало за Григор, който не сервираше по най-убедителния метод. Муте сподели хубаво многообразие от удари, в това число и прибягвайки до добре изпълнени къси топки. Французинът стигна до два следващи брейкбола, като тъкмо в този момент сервисът на Димитров се завърна. Оттам нататък българинът завоюва гейма.

Първи сет - 6:2

6:2 - Още един пробив и сет за Григор! Напрежението оказа своето въздействие върху 20-годишния французин. Той стартира да позволява прекомерно доста непредизвикани неточности, а първият сервис тотално изчезна от арсенала му. Така след 29 минути игра Димитров взе значима преднина.

5:2 - Убедителен сервис гейм на Димитров, в този момент Муте би трябвало да сервира за оставане в първия сет.

4:2 - Пробив за Григор! Българинът се отнесе безкомпромисно към вторите сервиси на съперника, а и един път охлади мераците му да играе при мрежата. Муте пък направи огромен подарък, допускайки двойна неточност тъкмо при 30:40.

3:2 - Пробив за Муте! Французинът се възползва по най-хубавия метод от намигването на ориста. Негов ретур закач филето на мрежата и падна неспасяемо в полето на Григо за 30:30. След това Димитров не приготви по най-хубавия метод излизането си на мрежата и беше елементарно разминат. Сервисът не оказа помощ на Димитров, който влезе в дълго разиграване и бе притиснат надалеч зад главната линия. Бомбен форхенд по противоположния диагонал провокира грешката на Григор.

3:1 - Муте най-накрая записа първи гейм на своята сметка си. Григор имаше своите шансове, тъй като поведе с 15:30 и след това стигна до тъждество. Козът на Муте се оказа играта му при мрежата.

3:0 - Отлична работа на Григор, който трябваше да отразява две точки за пробив при 15:40, с цел да може да затвърди своя

2:0 - Пробив за Гришо! Българинът се възползва по съвършен метод от неубедителния начален удар на Муте. Ретурите му бяха съвършено пласирани и разрешиха лесното продобиване на гейма. Муте взе единствено една точка на собствен сервис

1:0 - Григор Димитров стартира леко мудно, като направи и двойна неточност, само че съумя да завоюва откриващия си сервис гейм, без да даде точка за пробив пред противника си.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР