Настъпи астрономическата пролет. Точно в 5.50 ч. посрещнахме новия сезон.

...
Настъпи астрономическата пролет. Точно в 5.50 ч. посрещнахме новия сезон.
Коментари Харесай

Посрещнахме астрономическата пролет. Какво време ни очаква днес?

Настъпи астрономическата пролет. Точно в 5.50 ч. посрещнахме новия сезон. Това е и моментът на пролетното равноденствие.
С идването на пролетта продължителността на денонощията стартира да нараства - през днешния ден продължителността му ще е 12 часа и 7 минути.

Астрономическата пролет настава и за цялото Северно полукълбо. По същото време в Южното стартира астрономическата есен.

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд тук-там, основно в източната половина от страната, ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще остане без превалявания. Ще духа слаб, в източните региони - до сдържан североизточен вятър. Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°.

По Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че ще е без превалявания. Вятърът ще е слаб, преди обяд най-вече от север, след пладне - откъм морето. Максималните температури ще са сред 13° и 17°. Температурата на морската вода е 10 – 11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра ще е към 4°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР