Настъпи 11-ият старт през сезон 2019-а година във Формула 1

...
Настъпи 11-ият старт през сезон 2019-а година във Формула 1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Драма в Германия, Льоклер отпадна, Хамилтън вися 50 секунди в бокса

Настъпи 11-ият старт през сезон 2019-а година във Формула 1 и той е за Гран при на Германия на пистата „ Хокенхайм”. Световният първенец Люис Хамилтън започва от първо място след най-хубавото обещано време в квалификацията, а компактно зад него ще потегли водачът на Ред Бул – Макс Ферстапен. Топ 3 се оформя от Валтери Ботас, който записва третото най-хубаво време. Очакванията са за съревнование с дъжд, като температурата в Германия е 25,9 градуса по Целзий минути преди старта.

Надпреварата на „ Хокенхайм” ще можете да гледате онлайн по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA от 16,10 часа. Сайтът GONG.BG, както прилича, ще следи всичко забавно в Германия особено за вас.

Тотален провал пък претърпя за следващ път Скудерия Ферари, откакто „ черните кончета” провалиха и двата си болида. Себастиан Фетел отпадна още в Q1 и ще потегли от 20-ото място, до момента в който Шарл Льоклер ще тръгне от 10-ата позиция на старта.

..::АКТУАЛИЗИРАЙ ТУК::..

Надпреварата онлайн:

Състезанието се очакваше да стартира с „ летящ старт”, само че при контролните обиколки от Състезателния надзор на Ф1 взеха решение, че конкуренцията ще стартира от място. В първата обиколка Валтери Ботас изпревари на второто място Макс Ферстапен, ав рамките на три обиколки Себастиан Фетел дръпна с шест места – до 14-ата позиция.

В третото завъртане на пистата пък Карлос Сайнс се завъртя в резултат на рисково мокрото трасе и това извади сейфти-кар на пътя. Веднага след излизането му пък Себастиан Фетел смени мокрите си гуми, а от Мерцедес привикаха и Люис Хамилтън, който бе пропуснал към този момент алеята за боксове и направи още една обиколка на постепенно движение. Напредването на германеца Фетел продължи с цялостни темпове, като той излезе на осмото място след девет обиколки, до момента в който сътрудника му от Ферари - Шарл Льоклер, застана на четвъртата позиция. Лековато пък водачът Люис Хамилтън записваше най-хубаво време след най-хубаво при обиколките, а при влизането на бокса от Льоклер стана по този начин, че монегаскът засече Ромен Грожан на правата в питлейна. Това принуди маршалите да проверяват случая.

LAP CHART: LAP 8/64@LewisHamilton
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР