Настаняват изоставеното бебе в Петрич в приемно семейство, съобщи bTV.

...
Настаняват изоставеното бебе в Петрич в приемно семейство, съобщи bTV.
Коментари Харесай

Настаняват в приемно семейство изоставеното в Петрич бебе

Настаняват изоставеното бебе в Петрич в приемно семейство, заяви bTV. По думите на Елеонора Сливкова, шеф на Дирекция ”Социално Подпомагане ” в Сандански, то е положително здравословно положение и не е нужно да остане повече в болница.
" Колегите ще издирят най-хубавото приемно семейство, като ще се постараем то да бъде в нашия регион ", твърди Сливкова.

Тя изясни, че до момента в който не приключат следствените дейности и не стане ясно дали ще бъде повдигнато обвиняване на майката и какво ще бъде то, до тогава не може да се приказва за трайна мярка по отношение на бебето.

" След като се откри кои са родителите, ще бъде направена оценка на родителския потенциал и ще се реши тази ли е подобаващата мярка все още ", добави още Сливкова.

Припомняме, че през вчерашния ден задържаха майката на бебето - 37-годишна жена, която беше търсена в продължение на четири дни. Тя живее в една къща дружно с родителите си, брат си и 14-годишния си наследник.

Жената съумяла да опази в загадка бременността си от околните си и съседите. Имала другар, за който следва да се откри дали е бащата на детето.

Момиченцето беше оставено на 18 октомври пред един от лекарските кабинети в локалната поликлиника.

Това е вторият подобен случай за месеца. На 10 октомври беше подаден сигнал за изоставено 6-месечно момченце, открито на стълбищна площадка в блок в столичния ж.к. " Люлин ". Ден по-късно родителите му бяха арестувани. Те обясниха, че са решили да изоставят детето си поради непрекъснат тормоз към майката на бебето от родственици.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР