Настанени в социални институции в община деца ще могат да

...
Настанени в социални институции в община деца ще могат да
Коментари Харесай

Пускат деца от домове без пари на голямата ледена пързалка в Пловдив

Настанени в обществени институции в община деца ще могат да посещават и да се забавляват гратис на рекордната в центъра на града.

Пързалката е най-голямата на Балканския полуостров, като сходни има единствено във Виена и Москва. Общата й повърхност е 4000 кв. м., като за първи път са построени алеи, които влизат във вътрешността в Цар-Симеоновата градина до фонтана Деметра, което прави карането на кънки още по-приятно.

Това заяви кметът на града Здравко Димитров, който в събота посети ледената атракция.
свързани новини2939на 28.11.2021
" Всяка година ледената пързалка е все по-голяма, което е доказателство, че пловдивчани и посетители от други градове обичат да карат кънки и чакат с неспокойствие да я открием ", сподели градоначалникът.

По думите на притежателя на пързалката Николай Денев към този момент има цели групи с деца от други градове, които си резервират час.

1100 чифта кънки са разполагаем на феновете на кънките, а работното време е всеки ден от 9.30 до 22.00 часа. За начинаещите се дават тренажори, с чиято помощ се образоват да се пързалят по леда.

Близо до оборудването на пл. " Централен " сега се слагат коледни къщички. Допълнително с наближаването на празника Рождество Христово кв. " Капана " още веднъж ще е подготвен да посрещне посетители, а на площад " Стефан Стамболов " ще има детска музикална стратегия.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР