Настана време и за финалния ден от тазгодишния Sofia Open,

...
Настана време и за финалния ден от тазгодишния Sofia Open,
Коментари Харесай

Sofia Open: Вторите поставени са новите шампиони при двойките!

Настана време и за финалния ден от тазгодишния Sofia Open, в който трябваше да бъдат излъчени първо първенците в конкуренцията на двойки. Турнирът при каретата донесе страсти на българските почитатели, откакто двата родни тандема формирани от Александър Лазаров/Александър Донски и Пьотр Нестеров/Янаки Милев, реализираха по една победа в надпреварата. В ролята на топ сложени бяха Фабио Фонини/Симоне Болели, но на полуфиналите те преклониха глава против Оскар Оте/Фабиан Фалер, които през днешния ден във финала срещнаха Рафаел Матос и Давид Вега Ернандес, но бразило-испанското дуо показва големия си капацитет за следващ път и сграбчи купата в София - 3:6 7:5 10:8.

Началото на дуела отмина умерено без шансове за никоя от двойките, като геймовете скоропостижно се трупаха в активите им. Всичко обаче в даден миг се промени и ретурът проработи на повече от високо равнище, но по-голямата успеваемост на мрежата за немското каре натежа и те записаха откриващия сет на сметката си.

Във втората част обаче бразило-испанското дуо показва друг образ с повече игра от главната линия и проби рано за 3:0. Германците след това избавиха сетбол и се оправдаха, връщайки своя пасив, като разполагаха с по този начин наречените " скрити мачболи ", само че до освен това не се стигна. Именно това повлия отрицателно на германците и те се пречупиха в заключителния миг от сета, заради което супер тайбрек трябваше да дефинира новия първенец в българската столица.

В него вторите сложени излязоха напред с минипробив при 5:3, но незабавно устремът им беше прекратен, като Оте и Фалер на собствен ред поведоха с 8:6. Късна серия в най-драматичните минути от финалния конфликт обаче помрачи всичко направено от германците и Матос/Вега с четири следващи точки на сметката си завоюваха купата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР