Настана време да бъдат отменени санкциите на ЕС против Русия

...
Настана време да бъдат отменени санкциите на ЕС против Русия
Коментари Харесай

Österreich: Австрийски вицеканцлер призова ЕС да се отплати на САЩ за митата като отмени санкциите против РФ

Настана време да бъдат анулирани глобите на Европейски Съюз срещу Русия и да се открият политически и стопански връзки с Москва, декларирал в изявлението си „ Strache: Leidige Sanktionen gegen Russland beenden " австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе във вестник Österreich.

След като Съединени американски щати вкараха нови мита за импорт на европейски артикули, Европейски Съюз би трябвало да премисли своята позиция по отношение на антируските наказания, написа Щрахе.

„ Реакцията от страна на Европейски Съюз би трябвало да е поредна, защото в създалата се обстановка честната търговия просто е невъзможна” – е безапелационен австрийският политик, отговаряйки на въпроса поддържа ли европейските „ ограничавания на възмездието”.

„ На първо място тези наказания нанесоха вреди на нашата, австрийската стопанска система. Аз постоянно съм предупреждавал, че не трябва да тикаме Русия в прегръдката на Китай. Дойде време да се постави завършек на тези мъчителни наказания и да се възстановяват политическите и икономическите връзки с РФ” – установи Щрайхе.

Австрийският вицеканцлер също по този начин заяви, че персонално ще се срещне с Владимир Путин по време на визитата му във Виена на 5 юни и даже към този момент „ предвкусва обмяната на мнения”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР