Насоката, която иска да даде на дебата за съдебната реформа

...
Насоката, която иска да даде на дебата за съдебната реформа
Коментари Харесай

ДПС нападна Да, България и защити Цацаров

Насоката, която желае да даде на дебата за правосъдната промяна „ Да, България “ и присъдружните ѝ организации, е безусловно несъстоятелна. Разбита е на „ пух и прахуляк “ в отчета. Това сподели на зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка отчета на Европейска комисия за осъществяването на Механизма за съдействие и оценка.
„ Искам да подчертая оценката ни за цялостната злополука на мнението на част от гражданското общество изразено от онази партия на Христо Иванов „ Да, България “ и сателитните ѝ цивилен сдружения. Те виждат в тази промяна единствено дефекти на Прокуратурата и акцентират единствено това “, разяснява той и не пропусна да отбрани основния прокурор Сотир Цацаров:
„ В отчета виждаме и позитивни оценки за напредъка. Единствената рекомендация е да има график за промяната в pрокуратурата “, посочи Йордан Цонев и акцентира, че това, което ни внушава тази групичка не се споделя от отчета на Европейска комисия.
„ Трябва да отбележим, че в отчета има оценки за прогрес във връзка с законодателството, на рекомендациите за правосъдната промяна в законодателството “, разяснява депутатът от Движение за права и свободи.
„ Има също по този начин и някои позитивни оценки да вземем за пример във връзка с това, което се случи като промяна в Прокуратурата. Важно е, че на доста места в отчета се споделя, че един от минусите на промяната е незадоволителното време за разискване с гражданското общество “, сподели още Цонев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР