Насочваме се към зима, която може да бъде трудна. Можем

...
Насочваме се към зима, която може да бъде трудна. Можем
Коментари Харесай

Белгия: ЕС трябва да купува енергия колективно, за да предотврати зимната криза

" Насочваме се към зима, която може да бъде сложна. Можем да преминем през този сложен интервал единствено в случай че работим дружно “, сподели Де Кроо преди съвещанието на Европейския съвет в Брюксел.

„ Трябва да формираме енергиен блок, би трябвало да купуваме сила групово, да използваме ценови тавани и да координираме по-добре между тях “, добави той.

Де Кроо продължи с това, че Европейската комисия „ би трябвало в действителност да поеме водещата роля тъкмо в този момент “.

" Ако всички действаме сами, няма да можем да се измъкнем от това “, акцентира той.

Европа се опита да понижи зависимостта си от съветския природен газ след нашествието в Украйна в края на февруари.

Енергийната рецесия в Европа ескалира този месец, защото Москва в допълнение понижи доставките за Германия, Италия и други членове на Европейския съюз. Дванадесет страни от Европейски Съюз до момента са били наранени от съкращения на доставките на съветски газ, посочи ръководителят на блока по въпросите на климата Франс Тимерманс.

Снабдяването с газ в Европейски Съюз е „ понастоящем обезпечено “, само че обстановката „ би трябвало да се вземе на съществено “, съобщи Европейската комисия пред CNN.

В четвъртък Европейски Съюз и Норвегия се споразумяха да засилят в допълнение съдействието си в енергийната област, като дават на Европейски Съюз спомагателни доставки на газ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР