Насочва производството си към модерни панели с квантови точкиSamsung измества

...
Насочва производството си към модерни панели с квантови точкиSamsung измества
Коментари Харесай

Samsung ще похарчи $11 млрд. в завод за дисплеи

Насочва производството си към съвременни панели с квантови точки

Samsung измества фокуса си от LCD към панелите с квантови точки (снимка: Samsung)

Samsung Display, част от производителя на потребителска електроника Samsung Electronics, има намерение да похарчи 13 трилиона вона (11 милиарда долара) за рационализация на своя южнокорейски цех за течнокристални панели, заяви организация Yonhap, базирайки се на свои източници.

Очаква се компанията да разгласи публично инвестицията през октомври. Не е известно обаче какъв брой време ще отнеме модернизацията на предприятието. В диалог с Ройтерс, представител на Samsung Display споделя, че компанията към момента не е решила нищо по отношение на бъдещите си капиталови проекти.
още по тематиката
Според Yonhap, корейският колос има намерение да модернизира завода, който се намира покрай Сеул. Предвижда се в него да стартира произвеждане на панели по технология с квантови точки.

Източник от Samsung Display разяснява пред Nikkei, че пазарната обстановка е станала прекомерно неприятна за бизнеса с LCD екрани. Ето за какво компанията е решила да понижи производството на общоприети LCD панели и да преориентира потенциала си към произвеждане на панели с по-модерни технологии.

През август Samsung Display съобщи, че обмисля да спре една от индустриалните си линии за LCD екрани заради свръхпредлагане, напомнят наблюдаващите на пазара.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР