Наследството от Втората световна война е въпрос, който разделя полско-руските

...
Наследството от Втората световна война е въпрос, който разделя полско-руските
Коментари Харесай

Полша разруши 4 паметника на Червената армия

Наследството от Втората международна война е въпрос, който разделя полско-руските връзки, а спорът в Украйна накара Полша да форсира разрушаването на монументи

Полша унищожи 4 паметника на бойци от Червената войска, починали по време на Втората международна война, съобщи организация Ройтерс.

Наследството от Втората международна война е въпрос, който разделя полско-руските връзки, а спорът в Украйна накара Полша да форсира разрушаването на монументи на починали руски бойци в цялата страна.

Русия твърди, че е освободила Полша, когато нейните сили са прогонили немските нацисти в края на войната. Повечето поляци считат, че Съветският съюз е заменил нацистката окупация с друга форма на репресии.

" Този монумент е монумент на лъжата ", споделя Карол Науроцки, началник на полския Институт за национална памет (IPN), до момента в който стои пред паметника в Глубчице в Южна Полша малко преди неговото разрушение.

" През 1945 година руските войски не донесоха независимост, а ново подчиняване. "

Паметници в Бичина и Сташов в Южна Полша и Боболице в Северна Полша също бяха разрушени.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков осъди разрушаването на паметниците.

" Това е неистина, чудовищна неистина, тъй като толкоз доста жители на Съветския съюз са починали при освобождението на Полша ", сподели той пред кореспонденти, запитан за мненията на Навроцки.

" Това е следващият опит да се заблуди младото потомство поляци, като се подхранват с неистини и се предизвика ненавист към руснаците ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР