Наследството на Шинейд О`Конър помоли Доналд Тръмп да спре да

...
Наследството на Шинейд О`Конър помоли Доналд Тръмп да спре да
Коментари Харесай

Тя го наричаше библейски дявол: Забраниха на Доналд Тръмп да използва известна балада на предизборните си събития

Наследството на Шинейд О`Конър помоли Доналд Тръмп да спре да употребява нейната музика на политическите си манифестации.

В центъра на спора бе най-известната ария на О`Конър - безконечната балада Nothing Compares 2 U, която прозвуча на предизборно събитие на Тръмп в Мериленд, Съединени американски щати.

От наследството на певицата разясниха пред BBC News, че " без пресилване може да се каже, че Шинейд би била отвратена, засегната и афектирана " от потреблението на нейната музика.

Припомняме, че ирландската изпълнителка и деятел умря през юли 2023 на 56-годишна възраст.

Г-н Тръмп се кандидатира за претендент за президент на Републиканската партия преди изборите в Съединени американски щати през ноември.

В взаимно изказване на наследството на О`Конър и нейния дълготраен лейбъл Chrysalis Records се споделя:

" Добре е известно, че през целия си живот Шинейд О`Конър е живяла съгласно стоманен честен кодекс, дефиниран от почтеност, добрина, правдивост и благовъзпитание към своите събратя същества.

Затова с отвращение научихме, че Доналд Тръмп е употребявал емблематично нейно осъществяване на Nothing Compares 2 U на свои политически манифестации.

Без пресилване може да се каже, че Синеад би била отвратена, засегната и афектирана работата й да бъде показана неправилно по този метод от някой, който тя самата наричаше " древен демон “.

Като пазители на нейното завещание желаеме Доналд Тръмп и неговите сътрудници неотложно да спрат използването на нейната музика ", приключва изказването.

The Guardian заяви, че и други песни са били употребявани същия ден, преди Тръмп да излезе на сцената на 24 февруари. Някои от песните са Dancing Queen на Абба, Ring of Fire на Джони Кеш и Suspicious Minds на Елвис Пресли.

Други реализатори, които помолиха господин Тръмп и екипа му да спрат да употребяват музиката им, включват The Rolling Stones, Джони Мар от The Smiths, Адел, Стивън Тайлър от Aerosmith, Риана, Нийл Йънг и Linkin Park.

Шинейд печели интернационална популярност откакто песента ѝ Nothing Compares 2 U става сингъл номер едно в класацията на Billboard Music Awards през 1990 година Песента е написана и композирана от Принс. Албумът I Do Not Want What I Haven`t Got, от който е сингълът, печели " Грами “ в категорията различна музика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР