Наследствените форми на онкология са едва 7% от общия брой

...
Наследствените форми на онкология са едва 7% от общия брой
Коментари Харесай

Предава ли се ракът по наследство

Наследствените форми на онкология са едвам 7% от общия брой на диагностицираните

Генетичната предразположеност към всевъзможни болести постоянно е причина за безпокойствие, изключително що се отнася до онкологията, сподели Ирина Меншикова, експерт по фертилитет в съветската клиника за плодовитост "Делта ", написа

Наследствените форми на онкология са едвам 7% от общия брой на диагностицираните, сподели тя.

Специалистът изясни, че има фамилии, в които съвсем половината от рода са развили злокачествени новообразувания. Сред лекарите има идея за "семеен рак ". Тя изясни, че някои типове рак са свързани с разновидности в избрани гени.

„ Човек с разновидности в ДНК може да ги съобщи по завещание, в случай че се разболее от избрани типове онкология “, сподели Меншикова.

Те включват рак на гърдата, рак на яйчниците. Освен това те имат генетични аргументи за ендометриума, рак на ректума и някои типове рак на кожата.

Това обаче не значи, че пациентът с рак безусловно ще съобщи заболяването на своето поколение, даже в случай че има генетична предразположеност.

„ Дете, родено от човек с разновидности и имащи същите разновидности, ще има нараснала предразположеност към изброените ракови болести “, сподели специалистът. В този случай би трябвало да се вземат ограничения за попречване на риска от заболяване. Тя посъветва по-често да се подлага на диагностика, да се прави фамилен генетичен разбор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР