Наследниците на американската певица Дона Съмър обвиняват рап звездата Кание

...
Наследниците на американската певица Дона Съмър обвиняват рап звездата Кание
Коментари Харесай

Наследниците на Дона Съмър съдят Кание Уест за права върху песен

Наследниците на американската певица Дона Съмър упрекват рап звездата Кание Уест, че е " откраднал " елементи от нейния шлагер " I Feel Love " за новия си албум, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

В правосъден иск, подаден в Калифорния, брачният партньор на изпълнителката Брус Судано твърди, че Уест и Тай Дола Сайн - същинското име на Тейрън Грифин - са направили " нахална кражба ", откакто наследниците " категорично са отхвърлили " настояването им да употребяват обикновен от песента в съвместния им албум Vultures 1.

Kanye West sued by estate of Donna Summer over ‘stealing’ I Feel Love
— The Guardian (@guardian)
В правосъдния иск се споделя, че двамата са употребявали " неотложно разпознаваеми " елементи от песента на Дона Съмър в новото си парче Good (Don't Die), макар че предлагането им е било отхвърлено поради " спорната история " на Кание Уест.

В документите се показва, че наследниците на Съмър са били потърсени на 31 януари за позволение за песента, което е било отказано, само че албумът е публикуван седмица по-късно, на 10 февруари.

Kanye West: Rapper Ye sued by Donna Summer's estate over copyright
— BBC News (UK) (@BBCNews)
В този интервал представители на Уест и Грифин са се обърнали към звукозаписната компания на Съмър, с цел да изискат позволение за мастър запис на песента, което също е било отказано, настояват правосъдните документи, представени от ДПА.

Сингълът е стриймвана " милиони пъти ", преди платформи като " Спотифай ", " айТюнс " и " Епъл мюзик " да съумеят да я отстранен, а Уест и Грифин извършват песента на концерти онлайн, като клиповете онлайн събират милиони гледания.

Наследниците желаят оптимално обезщетение, равняващо се на 150 000 щатски $ " за всяко нарушаване ".

Donna Summer " I Feel Love " 1978 LIVE
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР