Наследници на участниците в съпротивителното антифашистко движение шестваха във Видин

...
Наследници на участниците в съпротивителното антифашистко движение шестваха във Видин
Коментари Харесай

Радио Видин Новини Споделете Безсмъртният полк премина през Видин

Наследници на участниците в съпротивителното антифашистко придвижване шестваха във Видин през днешния ден, 9 май, когато се отбелязва Денят на успеха над фашизма. Те взеха присъединяване в самодейността на фондация "Безсмъртният полк ", която се организира в редица български градове. Идеята е да бъде отдадена респект на хората, взели участие във Втората международна война, описа ръководителят на Руския клуб "Видин 2002 " Светлана Василева.
"Безсмъртният полк - тази акция се заражда в град Томск преди повече от 5 години. Тогава основателите решили, че е хубаво хората да излязат с портретите на своите близки, които са взели участие във войната. За мен това е памет, която би трябвало да предадем на нашите генерации и по тази причина би трябвало да вземат участие и децата ни ", счита тя.
Участниците в шествието минаха с портретите на своите роднини през центъра на Видин от музей "Конака " до постройката на общината.
Признателните потомци на участниците във войната се насочиха по-късно към съветските военни гробища във Видин, с цел да отдадат респект към починалите воини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР