Наследникът на Макдоналдс“ (McDonald`s) в Русия - Вкусно - и

...
Наследникът на Макдоналдс“ (McDonald`s) в Русия - Вкусно - и
Коментари Харесай

Бившият Макдоналдс“ в Русия захранва корабите на Газпромнефт“ с отработено олио

Наследникът на „ Макдоналдс “ (McDonald`s) в Русия - „ Вкусно - и точка “, е сключил съглашение с енергийната компания „ Газпром петрол “ да зарежда корабите ѝ с биогориво, създадено на основата на отработено олио, употребявано в заведенията за хранене на компанията, съобщи Ройтерс.

Целта е и двете сдружения да понижат въглеродния си отпечатък.

Русия твърди, че е решена да се придържа към оповестените си климатични цели макар задълбочаващия се спор със Запада.

Дъщерното сдружение на „ Газпром петрол “ - „ Газпром петрол марин бункер “, профилирано в обезпечаване на корабни горива, разгласи, че е първата компания в Русия, заредила транспортен съд с гориво, смесено с биопродукт. Това е станало в пристанището на Санкт Петербург. Генералният шеф на компанията Антон Соболев твърди, че

новото гориво дава отговор на всички механически стандарти и може да се употребява при всевъзможни морски и речни съдове.

Освен „ Вкусно - и точка “ в плана взе участие и друга компания, наречена „ Екоуей “ (Ecoway).

Наследникът на „ Макдоналдс “ към този момент доставя отработено олио за произвеждане на биогориво,

което се употребява за отопление в електробусите в Москва. Отработеното олио на компанията се рециклира от над десетилетие, показва Ройтерс. По думите на Ирина Коршунова, която дава отговор за устойчивото развиване във „ Вкусно и точка “, сдружението дава за преправка към 5500 тона отработено олио годишно. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР