Наследникът на Кубрат Пулев в тежка категория Пенчо Цветков, възпитаник

...
Наследникът на Кубрат Пулев в тежка категория Пенчо Цветков, възпитаник
Коментари Харесай

Кобрата II идва от Пловдив! Подкрепете го в луд африкански м...

Наследникът на Кубрат Пулев в тежка категория Пенчо Цветков, ученик на Пловдивското спортно учебно заведение, се закани да нокаутира своя противник Даниел Матефу (Танз). Двамата ще се бият в петък на галавечер в Дар Ес Салаам (Танз), написа боксовият познавач Огнян Георгиев от в. " България през днешния ден ", коментатор на шоуто.

Мачът ще бъде излъчен директно по " Диема спорт 2 " от 20.00 ч.

" Излизам за нокаут - разгласи Пенчо Цветков. - Ще дам безусловно всичко, само че няма да избързвам. Гледах предходния мач на Матефу. Не е нищо изключително, само че не би трябвало да го недооценявам. Направил съм проект, който ще бъде изненада. "

Цветков има 4 победи (3 с нокаут) от 4 мача. Гигантът от Панагюрище ще се боксира за пръв път отвън България. Неговият противник има едно тъждество в своята кариера. Матефу е с към 10 кг по-лек и с една глава по-нисък от Цветков, само че за сметка на това има нетипично за боксьор коремче.

Българинът е в Африка от месец и половина. Той беше на лагер в ЮАР, а за неговата подготовка отговаряше именитият експерт Стивън Калакода. " Работил е с Ленъкс Люис, Владимир Кличко и Франко Бота - показа Пенчо Цветков. - Имаше положителни спаринг сътрудници. В ЮАР е много друго. Не ни даваха да излизаме от хотела след 7 вечерта поради престъпността. Не можеш да се разхождаш, нито да вървиш на ресторант.

През деня имаш възприятието, че всеки те гледа неприятно и необичайно. Както се споделя - на беля. От време на време отивахме до плажа. Бяхме и на планина. Има доста красиви гледки там. "

В края на март Цветков получи сериозен здравословен проблем. Апендицит провокира интервенция. " Случи се тъкмо 10 дни преди да отпътува за Африка. Операцията беше безкръвна, тъй като е много по-бързо възобновяване.

След 20 дни бях подготвен за тренировки. Вече възвърнах формата на 100% ", описа Пенчо Цветков.

20-годишният бабанка няма да е единственият българин на шоуто. На кръга ще се качи атрактивната Джоана Нуамеруе (3 победи от 3 мача). Тя ще се бие с Лейла Язиду (2 победи и 1 загуба).

" Хубаво е да има и различен българин. За две седмици бях самичък в ЮАР. Не беше доста прелестно. Бях доста зле с британския, само че много бързо понаучих езика. Джоана е в ужасно въодушевление. Чувства се като вкъщи си ", показа боксьорът.

Гледайте цялото изявление с Пенчо Цветков в youtube канала на " България Днес ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР