Наследих от него духа на организацията, планирането, че нещо трябва

...
Наследих от него духа на организацията, планирането, че нещо трябва
Коментари Харесай

Дъщерята на Боян Петров: Подготвяше се година преди Шиша Пангма, винаги планираше

Наследих от него духа на организацията, планирането, че нещо би трябвало постоянно да се прави. Много си приличаме в това отношение. Винаги имам цел. Това описа пред БТВ дъщерята на починалия в опит да изкачи връх Шиша Пангма през 2018 година Боян Петров - Тея.

Помня, че годината преди да тръгне за Шиша Пангма, ми разказваше, че тренира, че се приготвя, сподели тя.

Преди да се заяви по новините за изгубването му, беше Радослава (б.а. - дамата до Боян Петров), която първа ми сподели, че по-късно в новините ще разгласят, че нещо се е случило, описа Тея.

Живея в Швейцария от 13-годишна. Това е страната за всички, които обичат алпинизъм и планини. Не успяхме да се разходим там с татко ми, добави тя.

Не го взех толкоз на съществено това съответно тръгване, тъй като беше като всички останали. Всяко лято съвсем го е нямало, не съм очаквала, че ще е последният път, в който ще се забележим, описа Тея.

На фестивала " Киномания " тази година ще бъде излъчен филмът за Боян Петров " Отново съм тук ". За неговата премиера Тея е в България.

Мислех, че ще е като всяка останала експедиция. Той смени датите на заминаването ни с оператора най-малко 10 пъти. Стигнахме единствено да Катманду, идващия ден трябваше да тръгнем за Ласа, само че ни се обадиха, че с него няма връзка от 3 дни и от този момент потегли доста друг филм, описа Полина Генчева, режисьор и продуцент на кино лентата.

Филмът е сниман в пет страни. Генчева изясни, че най-голямото предизвикателство за него е било той да се довърши по заслужен метод и да покаже Петров в неговата целокупност. Затова са правени и спомагателни изявленията и диалози с участниците в експедициите.

Това заглавие пристигна в точния миг, сподели тя. Но не разкри от кое място тъкмо идва, а единствено, че самият Боян Петров стои зад него.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР