Наскоро XRP отново се беше основна тема в дискусиите сред

...
Наскоро XRP отново се беше основна тема в дискусиите сред
Коментари Харесай

Световната банка гледа на XRP като стабилна монета

Наскоро XRP още веднъж се беше съществена тематика в полемиките измежду крипто общността, изключително в подтекста на постоянните монети.

Шон Макбрайд, някогашен шеф на Ripple, се включи в разговор , иницииран от изтъкнат покровител на Ripple, наименуван “WrathofKahneman ”. Разговорът им беше концентриран основно върху евентуалното издаване на постоянна монета от Ripple и евентуалните последствия от това за ролята на XRP в екосистемата.

В отговор на спекулациите Макбрайд изрази убеденост във функционалността на XRP и в продължаващия прогрес в нейното приемане. Той също по този начин се базира на класификацията на Световната банка на XRP като постоянна монета, което допуска евентуална еволюция към статут на стейбълкойн в бъдеще, а не въвеждането на нова криптовалута от Ripple.

Това хипотетично самопризнание от страна на Световната банка отразява възходящата известност и полза на XRP в световната финансова сфера. То служи за удостоверение на напъните на Ripple да нарежда XRP като надеждно средство за трансгранични заплащания.

Въпреки това си коства да се означи спореният темперамент на позицията на Световната банка. Анализатори допускат, че класифицирането на XRP като постоянна монета от Световната банка може да произтича от дългогодишните проекти на XRPL да вкара такава. Освен това спекулациите по отношение на превръщането на подкрепената от Ripple криптовалута в постоянна монета бяха посрещнати със песимизъм.

Разговорът също по този начин провокира запитвания за процеса на взимане на решения от Ripple по отношение на въвеждането на постоянни монети в XRPL през годините. Спекулациите от страна на влиятелeн криптовалутен специалист допускат, че фокусът на Ripple върху позиционирането на XRP като мостова валута сред цифровите валути на централните банки (CBDC) може да е повлиял на това решение.

Освен това Ripple възприема частните постоянни монети като конкурентни технологии, като по този метод дава приоритет на ролята на XRP като мостова валута.

Тъй като полемиките по отношение на стратегическата траектория на Ripple не престават, отбраната на Макбрайд за полезността на XRP и признанието на Световната банка за нейната непоклатимост остават основни съображения в продължаващите диспути.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР