Наскоро Windows 11 получи първия си официален годишен ъпдейт. С

...
Наскоро Windows 11 получи първия си официален годишен ъпдейт. С
Коментари Харесай

Три малки, но полезни новости в Windows 11

Наскоро Windows 11 получи първия си формален годишен ъпдейт. С него Microsoft направи голям брой дребни промени в операционната система. Сред тях са и огромна група дребни, само че потребни новости, отбелязва How-to Geek.

Една от тях е новото Snap меню. То се демонстрира при задържане на курсора на мишката над бутона за максимизиране на определения отворен прозорец. Функцията беше налична и в истинската версия на Windows 11, само че в този момент има повече варианти. Натискането на една от тях, незабавно ще подреди всички отворени прозорци в определените пропорции. Това е елементарен и бърз метод за класификация на прозорците и възстановяване на едновременната работа с няколко приложения по едно и също време.

Друга дребна, само че потребна оригиналност е във функционалността за виртуални десктопи. Тя беше модифицирана и усъвършенствана в Windows 11, а в този момент получава още практични благоприятни условия. Една от тях е, че всеки начален екран, който и в този момент може да бъде персонализиран с икони и прозорци, които ще се помнят независимо от другите екрани. А с ъпдейта на Windows 11, към този момент могат да се прибавят и разнообразни фонови изображения за всеки виртуален десктоп. Това става по обичайния метод с кликване с десен бутон на мишката върху празно пространство на дейния десктоп.

Третата практична оригиналност е в приложението Notepad. Това е едно от най-старите приложения на Windows, дружно с Paint. И до момента в който през годините Paint получи някоя и друга нова функционалност, Notepad си остана непроменена в продължение на десетилетия. Обновеният Windows 11 трансформира това и Notepad получава съгласуемост с тъмния режим на интерфейса, леко изменен интерфейс и бутон за няколко семпли настройки.

Windows 11 получава и няколко нови тематики и фонови изображения. Те са налични от менюто Personalization, което може да се доближи посредством кликване с десен бутон на мишката върху десктопа или посредством общоприетото меню с настройки (зъбното колело в долния десен ъгъл на лентата със задачи) и по-късно да се избере едноименната категория. Новите тематики са в секция Themes, като има опция за прелиминарен обзор преди да бъде приложена към интерфейса.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР