Наскоро ви разказахме за 4-годишно момиченце от Чехия, което постави

...
Наскоро ви разказахме за 4-годишно момиченце от Чехия, което постави
Коментари Харесай

След дихателни техники и ледени бани: 2-годишно момче достигна базовия лагер на Еверест

Наскоро ви разказахме за 4-годишно момиченце от Чехия, което сложи международен връх, като стъпи на 5364 метра надморска височина до базовия лагер за нанагорнище на връх Еверест в Хималаите.

Зара и 7-годишният ѝ брат три седмици се придвижват с татко си в най-високата планина в света

Оказва се, че има и по-добро достижение. 2-годишно момченце от Шотландия се озовава също там благодарение на родителите си, и то няколко месеца по-рано от дребната Зара. Историята на Картър Далас обаче едвам в този момент доближава до медиите. На 25 октомври той е достигнал 5364 метра надморска височина. Завършил е прехода на гърба на татко си Рос и дружно с майка си Джейд. Семейството от Глазгоу е подхванало едногодишно пътешестване в Азия.

„ Картър се оправи по-добре от мен и майка си “, споделя Рос, който е някогашен миниджър продабжи.

Катастрофалното злополучие предизвиква загуби и вреди както на хора, по този начин и на инфраструктура

„ И двамата с нея получихме лека височинна болест, само че той беше безусловно добре. Имаше двама медици в селата преди базовия лагер и те изследваха кръвта му, с цел да ревизират дали всичко е наред, резултатите му бяха доста по-добри от нашите – бяха изумителни “, споделя още той.

„ Купихме си якета и два спални чувала за прехода. Решението ни беше абсилютна волност. В рамките на 24 часа от кацането в Катманду започнахме прехода “, споделя още бащата, представен от „ Дейли мейл “.

Според 35-годишния Рос подготовката им за пътуването е била добра, защото фамилията им постоянно практикува „ дихателни техники “ и прави ледени бани – в това число и Картър.

„ Философията ми за живот е нормалността “, съобщи той

Родителите подхващат прехода в естествените си ежедневни маратонки, а Картър е прикован към гърба на татко си.

Рос и Джейд дали къщата си в Шотландия чартърен и закупили три еднопосочни билета за едногодишно пътешестване през август 2023 година Пристигат в Индия, а по-късно посещават Шри Ланка и Малдивите. Посещават Непал и Малайзия, където са на женитба. А Картър посреща рождения си ден в Сингапур.

За настъпването на новата година са в Тайланд, следва им да посетят Камбоджа. Според родителите на Картър той обича да опознава новите култури и показва „ намасте “ и тайландския привет „ савадика “.

„ Щастливи сме, че той опознава другите култури и играе с децата в дребните села, това в действителност отваря съзнанието му. Картър харесва ислямските апели за молитва. Допадат му екзотичните храни, в това число и месото от крокорил “, споделят Рос и Джейд.

Семейството се е къпало със слонове и е плувало с акули на Малдивите.

„ Надяваме се, че можем да вдъхновим други хора да излязат и да видят действителния свят. Това странствуване е доста по-добро, в сравнение с просто да отидете на отмора в Тенерифе “, споделя Рос.

Всяка година към 40 000 туристи доближават до южния базов лагер в Непал, като единствено 800 от тях се пробват да изкачат 8848-те метра на Еверест.

Преходът до базовия лагер обаче крие и опасности. Ежегодно трима- петима души умират, до момента в който се пробват да изпълнят предизвикването.

През 2017 година някогашният английски боец Гурка Мин Бахадур Серчан издъхва в базовия лагер на Еверест, до момента в който се пробва да си върне купата на най-възрастния човек, изкачил върха на планината. Тогава той е на 85 години. Смята се, че е получил инфаркт, напомня изданието Stuff.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР