Наскоро в личен разговор с доктор Пашкулев, го попитах: Докторе,

...
Наскоро в личен разговор с доктор Пашкулев, го попитах: Докторе,
Коментари Харесай

Сега повече от всякога имунната система има нужда от Вашата отговорност!

Наскоро в персонален диалог с лекар Пашкулев, го попитах: „ Докторе, за какво ни се случи това? Защо ни атакува по този начин този ковид? “ А той ми отговори: „ Много е просто. Хората се взеха прекомерно насериозно и се окичиха с всевъзможни незаслужени корони. “

Изобщо не ми се желае да имам вяра, че тъкмо тази корона е заслужена, само че някъде там сред суетата и тщеславието, сред свръхпотреблението и свръхзадоволяването, самият венец на творението – индивидът – застина в ступор. Човекът замръзна в личното си неразбиране и изненада. Като че ли това не можеше да се случи, не и на него, не и в този момент, не и в 21 век, когато сякаш всичко е измислено, сътворено, казано, намерено, написано, несъмнено.
Тогава, когато човешкият разум е изгубил способността да се удивлява, да се изненадва, да се шокира, тогава, когато виртуалната действителност му предлага повече от настояще и повече от зрелище; когато сетивата са наситени от гледки, усети, прекарвания, тъкмо тогава едно дребно творение, съумя да ни изненада, съумя да сгромоляса света ни и единствено за момент сигурното стана нестабилно.

И всичко стана удивително. Изумително е по какъв начин дребното съумя да прикове огромното, да го всеобхване и да коронова себе си като едновластен държател на индивида. И тогава внезапно всичко спря в безусловно послушание на новия цар. И тъй като новият вседържец има свои правила, ние всички хора незабелязано започнахме да ги следваме и станахме подчинени на дребното. Изведнъж през прозореца видяхме дребното зелено клонче, полюшвано от вятъра и открихме в него съвършена естетика, видяхме първия люляков цвят и превъзходния му пролетен обсег, чухме песента на славея, която до неотдавна беше заглушена от гръмкото ни битие, чухме идващия на пръсти априлски дъжд, чухме другия и чухме себе си. И в този момент, когато сме подчинени на дребното, усещаме всеки дребен боязън, всеки неизречен стон, всеки лъх от пърхащи мигли и всеки пролетен полъх. И кой би предположил, че пролетта е толкоз красива през прозореца, кой би предположил, че през преградата, тя ни се явява по-изразителна след като и да било. А може би постоянно е носела със себе си всичкото си величие, само че чак в този момент,  когато ни е подчинило дребното, сме получили сетивата да я съзрем.

И в този момент, когато целият свят живее в страх  - за живота си, за насъщния си, за свободата си, за своето на следващия ден, за сигурността си, в този момент е време да погледнем във вътрешността. И някъде там сред рационалния и ирационалния боязън, някъде сред съмненията за разумност и въпросите до каква степен се простира тя, постепенно и последователно се настанява слънцето, пролетта и обещанието за лято, а дружно с тях и вярата, и вдъхновението, и вярата, че всичко ще се оправи скоро, че постоянно положителното побеждава и че също като цъфналите вишни и ние ще се събудим за новия живот – по-чисти, по-добри, по-отговорни и може би по-смирени.
Може би след всичко това няма да сме толкоз гръмки, няма да сме толкоз настоятелни и сигурно ще знаем кои са неважните неща, за които до през вчерашния ден сме упорствали. И най-малко за известно време ще ни се прииска да стоим в тишина и в непорочност в името на живота. Може би ще сме се научили да виждаме това дребното, невидимото, което както споделя Малкият принц, е точно значителното.

И тъй като в последно време тематиката за отговорността прозира през всичко казано или недоизказано, може би е добре да си дадем ясна равносметка за тази отговорност, която носим. Защото нейната интенция (насоченост) е от вътрешната страна на открито. Такъв е цикълът й на жизнеспособност. Отговорността рядко може да бъде групова. Тя постоянно е комбиниране от свободни воли. Отговорността не може да се вмени, нито може да се насили. Тя е отново от тези дребните неща, които имат големи сили. Тя даже не е избор. Тя е нещо изначално, което просто го носиш и го проявляваш. И няма никакво значение дали избираш да останеш у дома, с цел да пазиш себе си, околните си и близките или избираш да работиш (да си доктор, здравно лице, фармацевт, да произвеждаш медикаменти, храни), с цел да може да помагаш на хората или да осигуриш насъщния на хората, които работят за теб – все е отговорност и все е персонална отговорност.
И това е безусловно несъмнено – отговорността постоянно е персонална и постоянно потегля от мен, от теб, от него.  И какъвто и да е твоят вид отговорност, избирайки здравето на човечеството, избираш личното си здраве и го избираш в този момент. Затова най-разумното, което можеш да направиш, е да се погрижиш за себе си, да защитиш личните си сили, да мобилизираш личните си защитни механизми и да знаеш със сигурността на всяка своя  клетка и на всеки собствен мирис, че правиш най-хубавото за себе си и по този метод най-хубавото за останалите. Защото грижата за себе си е обещанието, което си дължиш, че ще те има и на следващия ден, че и на следващия ден ще помагаш, че и на следващия ден ще милваш, ще галиш, ще целуваш, ще прегръщаш, ще обичаш, ще се грижиш, че и на следващия ден ще си.  

Моята персонална отговорност е изборът ми да се грижа за здравето си – моето и това на околните ми, като одобрявам ЗинСеД. ЗинСеД е най-новият артикул от серия Ботаник, особено основан да поддържа активността на имунната система в тези тежки за нея времена. Той съдържа висококачествена и лесноусвоима формула от органически селен, хелатен цинк, естествен витамин D3 и витамин С в щадяща стомаха форма, като калциев аскорбат.
Органичният Селен е извънредно значим за организма. Той е мощен антиоксидант и главен клетъчен протектор. Оптимизира сърдечно-съдовата система и подтиква имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за изгодите на селена като антиоксидант и способността му да защищава организма от инфекции. Излязоха много изявления, които към този момент потвърдиха връзката на селена с корона вируса. Неговият недостиг се оказа директно обвързван с високия риск от заразяване. А приемът на селен потвърдено покачва съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус. Селенът е един извънредно значим минерал, който е необходим за естествената функционалност на тялото. Той играе значима роля за когнитивните функционалности, метаболизма, вярната функционалност на щитовидната жлеза, синтеза на ДНК и защищава организма от оксидативен стрес и токсичния резултат на тежките метали. Селенът е необходим за плодовитостта както на мъжете, по този начин и на дамите. Той взе участие в редица процеси на имунната система.
Цинкът е апетитен като едно от първите средства за повишение защитните механизми против ковид. Цинкът е извънредно значим за естествената функционалност на имунната система. Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма предразположен към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции. Цинкът способства и за естественото разделяне на клетките и синтез на ДНК, това важи и за клетките от имунната система (като неутрофили, естествени кафези убийци, цитокини и В-лимфоцити). Цинкът способства и за отбраната на клетките от оксидативен стрес. Наличието на цинк в организма е значимо за цялостната естествена функционалност на организма. Цинкът в ЗинСеД (ZinSeD) е в органична хелатна форма. Това го прави лесноусвоим и с нараснала бионаличност.
Витамин D е нужен за естествената функционалност на имунната система. Наличието му е значимо за клетъчната връзка и в частност тази на клетките от имунната система. Това усъвършенства реакцията й към външни патогени, вируси, бактерии. През 2009 година Националният институт по опазване на здравето предизвестява, че ниските равнища на витамин D са свързани с чести настинки и грип. 8 През 2017 година огромен разбор на клинични изследвания демонстрира, че приемът на витамин D понижава възможностите за развиване на респираторни инфекции с почти 42%. Витамин D в ЗинСеД (ZinSeD) е от неалергогенен естествен растителен източник и е в колекалциферол - чудесно усвоима формула.
Витамин C взе участие непосредствено и косвено в стотици процеси в организма, като неговото съществуване способства за имунната система (както на вродената, по този начин и на придобитата). Витамин C покачва съпротивителните механизми на организма против вируси, бактерии и други патогени. Витамин C в ЗинСеД е под формата на калциев аскорбат. Предимството на тази форма пред аскорбиновата киселина е, че калциевият аскорбат е по-лек за стомаха. Това е значимо за хора с язва, гастрит, рефлукс или други положения, характеризиращи се с нараснала чувствителността на стомаха.
ЗинСеД е композиция от значимите за имунната система цинк, селен, витамин D и витамин C. Тази композиция доста покачва съпротивителните сили на организми против вируси, бактерии и други патогени. Съставките са особено подбрани да покачват устойчивостта на организма против вирусни инфекции. Витамините и минералите в ЗинСеД способстват за естествената функционалност на организма.  Синергичната композиция от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната отбрана на организма, което е извънредно значимо в: неподходящи условия; при обстановки с нараснал риск от инфекции; вирусни епидемии.
Можете да намерите ЗинСеД в аптеките и онлайн на www.botanic.cc

Погрижете се за себе си и дайте на себе си здраве, с цел да имате още доста за разпределяне! Защото Ви чакат още доста грижа, още доста внимание и още доста обич!Чака Ви още доста живот!
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР