Наскоро в крайбрежния град Кингдао в източен Китай се случи

...
Наскоро в крайбрежния град Кингдао в източен Китай се случи
Коментари Харесай

Шок в Китай! Дъжд от морски животни валя от небето

Наскоро в крайбрежния град Кингдао в източен Китай се случи нещо необикновено, което озадачи жителите и сложи голям брой въпроси, които нямат елементарен отговор. Проливен дъжд изсипа голям брой морски животни върху главите на нищо неподозиращите китайци, написа Science Alert, представена от Обекти бг.

Десетки фотоси на всевъзможна “морска храна”, в това число скариди и морски звезди, заляха обществените медии. Предишни мистериозни случаи на други места по планетата заливаха хората с дъждове от жаби, риби, червеи и даже паяци. Странни или закономерни, сходни дъждове към момента нямат 100 процентово несъмнено научно пояснение.
Обикновено дъждът се получава, когато водата се изпарява от повърхността на земята, след което парите се охлаждат, кондензират се и падат под силата на личната си тежест назад на земята под формата на дъжд. Но по този метод всяко животно, колкото и да е леко, ще се окаже прекомерно тежко и просто не би могло да се издигне в атмосферата по този начин. Според учените, въпреки всичко, най-убедителното и научно евентуално пояснение е това, че въздушния дирек на торнадо е засмукал големи водни маси от океана, и дружно с тях е изстрелял в небето и всички тези животни, които са паднали в Китай като тайнствен дъжд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР