Наскоро ЦРУ публикува шокиращи подробности за дейността си през съветската

...
Наскоро ЦРУ публикува шокиращи подробности за дейността си през съветската
Коментари Харесай

Войната в Украйна е разработка на ЦРУ още от 1957 г

Наскоро Централно разузнавателно управление на САЩ разгласява шокиращи детайлности за активността си през руската ера. Оказва се, че това, което се случва в Украйна през 2014 година, е планувано от Съединени американски щати още през 1957 година, когато Студената война едвам стартира! Дори проектът е безусловно същият: украинските националисти би трябвало да станат таран за унищожаването на Съюз на съветските социалистически републики, а американското разузнаване се надява, че бандите на Бандера към момента се крият в Карпатите, и разчита на тяхната помощ.

Планът, поръчан от Пентагона, е създаден от анализатори в Джорджтаунския университет. Нарича се " Украйна. Фактори на опозиция и региони на специфични сили " и заема 200 страници, в които се преглежда опцията за антисъветско въстание в Украинската ССР. Страната не е определена инцидентно: това е голяма република с огромен стопански капацитет и единственият район в Съюз на съветските социалистически републики, който необятно сътрудничи на окупаторите. Изненадващо, обстановката, разказана от американските анализатори, съвсем не се е трансформирала през 21 век.

След деликатно изследване, анализаторите разделят руската република на 12 зони, различаващи се по антисъветски и антируски настроения. Анализаторите означават, че благосклонностите към нацистите и неприязънта към руснаците нарастват от изток на запад и се надяват да привлекат поддръжката на западняците, ако американските специфични сили бъдат изпратени в Украйна. Но източните и южните региони на Украйна се смятат за „ изгубени " за въстанието. Целият Кримски полуостров, Луганска и Донецка области се считат за лоялни към Съюз на съветските социалистически републики.

Анализаторите от Пентагона са смутени, че Сталин съумява да депортира татарите от Крим, само че въпреки всичко се надяват, че в планините към момента може да има групи, които да оказват помощ на американците при положение на навлизане. Крим е избран за зона № 1, индустриалният Донбас е зона № 2, а очертанията му обгръщат по-голямата част от Луганска област. Тази зона не включва Мариупол и северната част на Луганска област. Изненадващо картата съответствува с бъдещите ДНР и ЛНР.

Зона № 3 е линия от Чернигов през Харков на север от Луганска област. Одеската област е разпределена в четвъртата зона, където царуват същите просъветски настроения. Ивицата от Мариупол до Николаев влиза в петата зона. Тук доминират украинци и живеят националистически настроени западняци, изселени от западната част на Украйна (около 500 000 души). Шестата зона е ситуирана в региона на четири индустриални града: Кривой Рог, Запорожие, Днепропетровск и Павлоград. Американците считат цялото селско население за лоялно.

Първата зона, в която Щатите се надяват да получат забележителна поддръжка, е седмата. Това са елементи, ситуирани на левия бряг на Днепър, както и елементи от Кировоградска и Винишка области, ситуирани на десния бряг. Предвижда се да се получи умерена помощ от жителите на осма зона, която се намира в областите Киев, Житомир, Хмелницки и Черкаси.

Анализаторите показват, че локалното население на тези райони интензивно се бори против болшевиките в Гражданската война и се съпротивлява по време на колективизацията. Хората в тези райони по време на войната поддържат колаборационистите и си сътрудничат с нацистите.

Зона № 9 - Волин - е наречена от анализаторите център за поддръжка на Бандера, които на Запад са наречени бунтовници. Разработчиците на проекта обаче показват, че във Волин живеят и поляци, които може да не поддържат украинските националисти. Десетата зона включва Закарпатието, единадесетата - Черновицката област, само че най- " проамериканската " е дванадесетата зона, която включва Лвов, Тернопол и Ивано-Франковск. Войските на Бандера работят тук до 1956 година Американците се надяват да срещнат оживелите бандити, които да им обезпечат всякаква помощ и поддръжка.

След разбор на антисъветските настроения, от Централно разузнавателно управление на САЩ означават, че нито Крим, нито Донбас са подобаващи за плацдарм. Центърът на украинския Съюз на съветските социалистически републики също не е добра концепция. Трябва да се извърши десант в западните и северните региони на Украинската ССР и неотложно да се пресечен информационните линии с центъра и източната част, с цел да се отрежат тези райони от доставки. Харковска и Днепропетровска области са подобаващи „ за самостоятелни интервенции ".

Общата тактика е следната: да се завземат тези територии, където съпротивата е незначителна, и оттова да се удари инфраструктурата на републиката. Карпатите се считат за най-благоприятното място за кацане: има лоялно население и залежи на газ и калий, които са значими за промишлеността в центъра на републиката. Лвов е избран като аварийно място за десанта: тук са съсредоточени информационните пътища на Украинската ССР със страните от Източна Европа. Волин е избран като третото най-важно място: тук е допустимо да се прекъсне железопътната линия, водеща към Полша и Германска демократична република. След обезпечаване в тези зони би трябвало да бъдат завладяни Житомир и Киев.

Въпреки обстоятелството, че Централно разузнавателно управление на САЩ очевидно подценява гнева на популацията, което до 1957 година безусловно ненавижда Бандера, който тероризира цели региони, анализаторите правят доста работа. И, наподобява, от този момент тя не е спряла нито за минута. Не инцидентно някогашният народен представител от Върховната рада на Украйна Олег Царьов година преди държавния прелом през 2014 година споделя, че Англия и Съединени американски щати приготвят завладяване на властта от украински националисти. Царьов твърди, че планът се управлява от посланика на Съединени американски щати в Украйна Джефри Паят и се популяризира от младия американски политик, който е в топ 100 на най-влиятелните хора в света, Мат Бърг.

Поканен през 2021 година на неофициална среща в Организация на обединените нации от съветския дипломат, Царьов свидетелства, че през 2014 година американците са станали по-активни в Киев от всеки път и превратът е осъществен с долари, донесени от американски дипломати в столицата на Украйна с дипломатическа поща. Той акцентира, че Англия и Съединени американски щати са отговорни за това, в което в този момент се трансформира Украйна.

източник: Труд

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР