Наскоро стана ясно, че личните лекари вече ще взимат такса

...
Наскоро стана ясно, че личните лекари вече ще взимат такса
Коментари Харесай

Плащаме до 5 лева за такса извинителна бележка

Наскоро стана ясно, че персоналните лекари към този момент ще взимат такса за всяка извинителна записка, която дават на учениците. Причината тази записка да стане платена е че документът става по-стриктен и разказвателен - в него би трябвало да попадат номерът на амбулаторния лист, неповторимият индентификационен номер на лекаря и други данни. Промените бяха въведени за секване на порочната процедура за показване на подправени бележки, когато учениците кръшкат от час.
Новата такса е за издаване на административен документ и не опонира на закона, тя не е наложителна, само че джипитата имат право да я изискват, изясни пред „ Монитор “ ръководителят на Нaциoнaлнoтo cдpyжeниe нa oбщoпpaктикyвaщитe лeкapи в Бългapия доцент Любомир Киров. Социална политика на гърба на изпълнителите на здравна помощ е извънредно време да престане да се прави, безапелационен е той. Доц. Киров добави, че издаването на бележки е спомагателна активност за джипитата, която не се заплаща от здравната каса.
Съмненията идват от обстоятелството, че таван на таксата няма. Така на процедура всеки доктор може да реши каква да бъде цената за услугата по свое убеждение. Тарифите за издаване на здравна записка варират сред 1лв. и 5 лева, демонстрира инспекция на „ Монитор “.
Ние като организация няма да определим ценоразпис. Това е персонално решение на всеки сътрудник, тъй като всеки един от тях освен работи, само че и е притежател на своето дружество за здраве. Това съгласно нас ще е една спомагателна мярка против злоупотребата с медицински бележки и понижаване на натиска от страна на някои родители върху сътрудниците, означи още доцент Киров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР