Наскоро стана ясно, че Даниил Медведев е първият световен номер

...
Наскоро стана ясно, че Даниил Медведев е първият световен номер
Коментари Харесай

Битката за номер едно: Надал с едни гърди пред Медведев, Алкарас и Рууд

Наскоро стана ясно, че Даниил Медведев е първият международен номер едно с актив под 7000 точки от времето на Марат Сафин, а това допуска по какъв начин силите в ATP Тура все още са доста изравнени и нямаме ясно обособени доминантни фигури, както беше до неотдавна. Разбира се, то би трябвало да споменем за невъзможността на Новак Джокович да играе в редица от огромните съревнования и по този начин сърбинът загуби опция да се бори за заемане на челната позиция след края на US Open, където не беше позволен да взе участие заради имунизационния си статус. Александър Зверев пък претърпя тежка контузия по време на Ролан Гарос и трябваше да претърпи интервенция на глезена, а това спря германеца от тръгване за Ню Йорк и ще го забележим назад на корта в средата на месеца, когато предстоят финалите за " Купа Дейвис " (13 -18 септември).

По този метод петима състезатели резервираха шансове да оглавят международната класация, щом последното " мейджър " съревнование за годината завърши, а това са Рафаел Надал, Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Стефанос Циципас и Каспър Рууд. Гъркът обаче завърши присъединяване си на Откритото състезание на Съединени американски щати скоропостижно, отстъпвайки в откриващия кръг на Даниел Елахи Галан, което в най-хубавия случай ще го остави на петото място при обновяването на подреждането. 

Безспорно огромният любимец за заемане на трона в мъжкия тенис е Рафаел Надал. Испанецът към този момент завоюва два трофея от Шлема през сегашния сезон и е отпред с над 600 точки пред преследвачите си, в случай че извадим актива на тенисистите от миналогодишния US Open. Рафа беше контузен тъкмо в тази част от сезон 2021 и останалите играчи ще би трябвало да доближат най-малко до край, с цел да имат късмет да се борят за лидерската позиция с Матадора. В случай, че манакорецът прогресира до етапа на финалната четворка, то някой от изброените играчи ще би трябвало да вдигне купата в Ню Йорк, защото другояче точно левичарят ще се завърне на първото място в света. Всичко това ни демонстрира, че испанецът е корав любимец в тази самобитна конкуренция и се нуждае от още четири извоювани мача, с цел да измести Медведев от челото и да не бъде подвластен от представянето на своите сътрудници.

Say hi,to the new World Number 1 (Live Rankings)

36 years old young man Rafael Nadal.
— Ratnadeep (@_ratna_deep)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР