Наскоро стана първият треньор в историята на , който не

...
Наскоро стана първият треньор в историята на , който не
Коментари Харесай

Първата голяма грешка на Конте, която откъсна главата на Тотнъм

Наскоро стана първият треньор в историята на , който не позволи загуба в своите първи седем мача отпред на отбора, само че късно нощес на " Стамфорд Бридж " .
" Шпорите " изглеждаха тотално несъстоятелни през първите 45 минути на първия полуфинал за Купата на Лигата и можеха да се радват, че изостават единствено с 2:0 в резултата, а второто попадение (автогол на Танганга) разказа по сладкодумен метод хаосът, който цареше в предпазен проект.
Дали обаче Антонио Конте не провокира самичък този безпорядък?

Тотнъм започва в нормалната си скица с трима бранители и двама от така наречен " уинг-бекове ", само че двама от титулярите в нея липсваха - Ерик Дайър и Серхио Регилон. Медиите в Англия спекулират с аргументите за отсъствието на англичанина, който даже не бе запаса, за разлика от испанеца. Според едни той е с позитивен тест за Ковид-19, а съгласно други Конте е желал да му даде отмора.
Ако второто изказване е правилно, то е извънредно необичайно решението да оставиш един от капитаните си, който е съществена фигура в защитата, да почива в подобен полуфинален мач против противник, който ще владее повече топката и ще търси празните пространства сред линиите.
И в случай че за Ерик Дайър има съмнения дали не е бил инфектиран с ковид, то оставянето на Регилон на пейката сигурно не бе вярно. Ако Антонио Конте е желал да му даде отмора, можеше да го стори в идния домашен мач против Моркамб на 9 януари от 1/32-финалите за ФА Къп. Испанският краен бранител сподели съществено израстване под управлението на новия треньор и оказва помощ извънредно доста във всички етапи на играта. Неговите включвания по лявото крило държат противниковите бранители непрекъснато нащрек и това в избрани моменти обезпечава нужната независимост на Хюн-Мин Сон.
Е, няма нищо изненадващо, че през първото полувреме левият фланг на Тотнъм освен не работеше добре, а бе тотално изключен от играта. Мат Дохърти бе просто неплатежоспособен като ляв защитник против Хаким Зиеш и ще се запомни единствено с едно включване в предни позиции, при което в последна сметка върна топката обратно, вместо да центрира. Кореецът Сон изигра най-слабия си мач от началото на сезона и отсъствието на Регилон имаше огромна заслуга за този краен резултат.

Да оставим настрани титулярите - схемата не бе подобаваща за посещение на Челси, в случай че не си Ливърпул, да речем. Тримата в офанзива - Сон, Кейн и Моура, пресираха в предни позиции единствено едвам не разрешават офанзиви през центъра, а интензивната преса започваше чак когато топката навлезе на 10-15 метра в тяхната половина - по този метод самодейността бе предоставена на " сините " през цялото време на мача и по никакъв начин не е необичайно, че първото полувреме приключи със 70:30 % владеене на топката за Челси.
За вторите 45 минути Антонио Конте смени постройката и излезе с 4-2-3-1, което незабавно даде резултат и Тотнъм можеше да понижи изоставането си в първите 10 минути на второто полувреме, които действително бяха и най-хубавите му в хода на целия мач. Само че към този момент бе късно да обръщаш подобен мач - Челси бе натрупал убеденост на собствен терен и просто доиграваше срещата, чакайки своя късмет за вероятно трето попадение.
Е, след седмица предстоят още 90 минути в Северен Лондон и Конте ще има време да " бистри тактиката ", само че едно е несъмнено - с такива опити не могат да се чакат разнообразни резултати, а те са изключително мъчителни за почитателите!
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР