Наскоро се проведе RR Auction – онлайн търг, посветен на

...
Наскоро се проведе RR Auction – онлайн търг, посветен на
Коментари Харесай

Тази визитна картичка, подписана от Стив Джобс е продадена на търг за почти 200 000 долара

Наскоро се организира RR Auction – онлайн търг, отдаден на предмети и устройства, свързани с историята на Apple. За визитната картичка на нейния съосновател Стив Джобс с неговия подпис бяха платени 181 183 $. По-скъп от визитната картичка на Джобс на този търг беше единствено компютърът Apple-I, подписан от различен съосновател на компанията – Стив Возняк. Той бе продаден за впечатляващите 323 789 $.

Според аукционната къща RR Auction, в историята на търговете са продадени единствено 10 визитки на Стив Джобс и единствено една от тях, като тази, която виждате на фотографията нагоре датира от 1983 година. Тази визитка, както оповестяват от RR Auction е огромна необичайност, защото е оценена от PSA/DNA като клас GEM MT 10, което значи, че е в „ съвсем съвършено “ положение, в това число със непокътнат автентичен искра, и идеално остри ъгли.

Тя обаче има малко леке на лицевата страна и „ леке от остаряла лента на противоположната страна “. Това обаче не попречи на цената да се увеличи по време на търга до съвсем 200 000 $, което е двойно повече от първичната оценка на RR Auction.

RR Auction заяви, че през цялото това време „ по-малко от 5 визитни картички на Apple Computer, подписани от Джобс са минали сполучливо PSA/DNA автентификация “.

Подписаната визитна картичка в последна сметка се оказа по-скъпа от подписания от Стив Джобс чек, който бе продаден за 176 850 $ и от истинския, запечатан в кутия iPhone с 4 GB памет, който бе продаден за 147 286 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР