Наскоро Samsung представи новата си гама телевизори, която включва 4K

...
Наскоро Samsung представи новата си гама телевизори, която включва 4K
Коментари Харесай

Впечатляващи картина и звук с Neo QLED телевизорите на Samsung |

Наскоро Samsung показа новата си гама тв приемници, която включва 4K и 8K модели. Те се характеризират с изчистен дизайн, качествена картина и тон, както и функционалности, които са от изгода в всекидневието. Преди да се срещнем от близко с въпросните параметри обаче е добре да си напомним какво съставлява технологията Neo QLED.

Накратко, това е еволюция на Full direct backlight подсветката, която се употребява в премиум класовете тв приемници. Samsung разчита на Mini LED, което разрешава по-прецизното ръководство на светлината поради по-малките размери на диодите. Тази година се реализира даже по-високо качество, което е от изгода за всеки решил да избере някой от новите тв приемници. Най-голям интерес измежду тях съставляват 8K предложенията QN900B, QN800B, QN700B, а измежду 4К попълненията се отличава QN95B. Цялата серия включва модели с диагонал на екрана от 43 “ до 85 “.

QN900B и QN800B се оферират в размери от 65 “, 75 “ и 85 “, а QN700B в 65 “ и 75 “. Флагманското предложение (QN900B) изпъква с поддръжка на Quantum HDR 4000 (2000 при останалите серии), OTS Pro звуково следене (OTS+ и Lite при останалите) и 90W звукова система. 4K моделът QN95B е още по-гъвкаво решение с избор сред 55 “, 65 “, 75 “ и 85 “. Всички те употребяват операционна система Tizen и оферират голям брой смарт функционалности.



Дизайн

Отбелязваме и забавно развиване във връзка с дизайна. Миналата година Samsung вкара Infinity One визията при 8К моделите Neo QLED. Тя се отличава с тъничък профил и тънка рамка (Ultra Slim Frame), което обезпечава образно преживяване, в което безусловно можеш да се потопиш. Сега това решение минава и към 4К модела QN95B.

Имате избор за монтаж на стена и алтернатива за подложка с автоматизирано завъртане, която ни е позната от начин на живот тв приемника The Sero. Разбира се налична е опция за скриване на кабелите посредством тъничък преносим модул, като по този начин се отстраняват неприятните разсейващи детайли от зрителното ви поле.

Една доста приятна линия е прибавянето на слънчевото отдалечено Solar Cell Remote, което се зарежда от слънчевата светлина. А от 2022 година отдалеченото поддържа и стандарта RF harvesting, което значи, че се зарежда и от радио вълните, които минават през стаята. Така се лимитира и потреблението на акумулатори за едно по-устойчиво бъдеще.



Невероятно качество на картината

Най-важната линия за всеки тв приемник е качеството на картината, а в новата гама Neo QLED, тя е на доста високо равнище. Това се реализира посредством процесора Neural Quantum, който е в основата на устройствата и е екипиран с технологии с изкуствен интелект (AI). Той разчита на 20 невронни мрежи за разбор на данни и по този начин укрепва образните елементи от наличието.

Вече стана дума, че са употребявани Mini LED детайли за ръководство на осветеността. При флагманския 8К модел QN900B има и Quantum Matrix Pro технология, която е с 1.5 повече зони на осветяване от общоприетата Quantum Matrix технология (при 4K и останалите 8K модели). Така постоянно ще можете да видите действителни елементи в ярките и тъмните зони. Именно тук е една от главните разлики с обичайните LED панели, където не всеки път разликата е толкоз осезаема.

Освен това технологиите Quantum Dot и Quantum HDR спомагат за наситени цветове, а какво по-хубаво от това да видите някой пейзаж от документален филм в цялостната му хубост. Това, несъмнено, важи и за анимациите, само че и за игралните филми, разкривайки всичките им елементи. Тук черното е в действителност черно, а също така виждаме и другите му нюанси.

Определено е неприятно, до момента в който гледате обичания си сериал, да има отражения от прокрадващото се през прозореца слънце. За благополучие тв приемниците разполагат с антирефлексна технология, която отстранява тези нежелани „ резултати “. Друга потребна линия влиза в приложимост, когато гледате в компания с повече хора, които стоят и по-встрани на екрана. Новите модели имат ултрашироки зрителни ъгли, което обезпечава ясна и детайлна картина, даже и при гледане в профил.

Доста постоянно имаме време да гледаме телевизия главно през тъмната част на денонощието, което може да се отрази отрицателно на очите. Тук оказва помощ режимът EyeComfort за автоматизирано контролиране на яркостта и тоновете посредством вграден светлинен датчик и информация за изгревите и залезите. Когато е мрачно, дисплеят последователно понижава количеството светлина и генерира по-топли тонове, което оказва помощ и за по-качествен сън.

Сред методите да разпуснем след тежкия работен ден са геймингът и гледането на спортно наличие. В тези случаи картината включва много динамични фрагменти с бързо деяние. Това води до накъсвания и насичания в общоприетите модели. Тук, обаче, е употребена технологията FreeSync Premium Pro за плавна картина без никакво раздробяване. А моделите от серия QN95B, дружно с 43 “ и 50 “ екрани на серия QN90B оферират висш гейминг със 144Hz освежаване на екрана.



Премиум тон

Цялостното преживяване няма по какъв начин да е цялостно без съответно качество на звука. В това отношение е употребена технология за следене на обектите OTS Pro (за 8K моделите QN900B) в композиция с мощни високоговорители с Dolby Atmos. Така получавате мощен и компактен тон, който е обвързван с обектите от картината. При 4К моделите и другите 8K оферти е употребена OTS+/Lite за реален 3D тон.

По този метод ще можете да наблюдавате преминаваща кола, звукови резултати на назад във времето, тупкането на топката в баскетболен мач и така нататък За да се насладите на въвличащо звуково преживяване в разнообразни пространства е употребена технологията SpaceFit Sound. Тя проучва обкръжаващата среда в помещението и по-късно автоматизирано калибрира звука на тв приемника до оптимални настройки. Така ще получите най-благоприятен резултат без значение дали сте в по-малко или по-голямо помещение.

Във водещия Neo QLED 8K модел (QN900B) е употребена 90W 6.2.4-канална аудио система. Тази мощ е безусловно задоволителна и за по-големи пространства. Компанията вкарва и безжичен Dolby Atmos с избрани Soundbar модели, с което качеството на звука се резервира и без кабели, при потребление на съвместими саундбар системи.



С грижа за природата

Новите тв приемници са с еко опаковки, които включват с 90% по-малко мастило и са отстранени скобите прилагани по време на производството. Вече стана дума и за отдалеченото SolarCell, което тази година е с 88% по-ефективно.

Освен това в тв приемниците и отдалечени се употребяват рециклирана смола и рециклирани полимери. Завършваме и с съществуването на документ „ Намаляване на CO2 “ от Carbon Trust, което свидетелства за намаляването на въглеродния отпечатък при производството на моделите от Neo QLED 2022 гамата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР