Наскоро Reddit и Google обявиха новаторско партньорство, насочено към увеличаване

...
Наскоро Reddit и Google обявиха новаторско партньорство, насочено към увеличаване
Коментари Харесай

Google влиза в партньорство с Reddit за иновации в сектора на AI

Наскоро Reddit и Гугъл оповестиха новаторско партньорство, ориентирано към увеличение на опциите на моделите на изкуствения разсъдък на Гугъл.

Сътрудничеството включва даване на достъп до голямата база от наличие на Reddit, с цел да се подкрепи образованието на логаритмите за изкуствен интелект на Гугъл. Чрез интерфейса за програмиране на данни (API) на Reddit Гугъл към този момент ще има достъп до наличие в действително време в известния конгрес, което ще улесни консолидираното му в разнообразни артикули на Гугъл.

Като част от съглашението Reddit ще получи достъп до услугата Vertex AI на Гугъл, която усъвършенства резултатите от търсенето за компании. Reddit обаче наложи ограничавания върху комерсиалния достъп до своя API, като изисква утвърждение за разработчици или компании, които желаят да употребяват данните му за търговски цели.

Новината за това партньорство се появи след известията, че Reddit е сключила съглашение за образование на стойност $60 милиона с неразкрита компания за изкуствен интелект и е оповестила проекти за монетизиране на потреблението на API. Това е първото огромно съглашение на Reddit с водеща компания за изкуствен интелект.

През 2023 година Гугъл актуализира политиката си за дискретност, с цел да разреши потреблението на обществено налични данни за образование на AI, в отговор на правните провокации, пред които беше изправена OpenAI по отношение на извличането на данни.

Междувременно Anthropic, стартъп за генеративен изкуствен интелект, преразгледа комерсиалните си условия за прилагане, като се ангажира да не употребява данни на клиенти за образование на огромни езикови модели (LLM) от януари 2024 година

Въпреки предишните различия Reddit и Гугъл не престават напред с това съдействие, което значи забележителна стъпка в региона на AI. Това партньорство отразява по-широка наклонност измежду разработчиците на изкуствен интелект да разнообразяват източниците си на данни за образование и да формализират съглашения със притежателите на наличие за легален достъп до данните.

Тъй като Reddit се приготвя за своето първично обществено предложение (IPO), оценено на над $10 милиарда, това партньорство с Гугъл се чака да даде скъпи прозрения и прогрес в технологията на AI, което ще бъде от изгода както за фирмите, по този начин и за техните консуматори.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР