Наскоро президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен небрежно

...
Наскоро президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен небрежно
Коментари Харесай

The American Conservative: Западните лидери вече не могат да крият истината за Украйна

Наскоро президентът на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен повърхностно разкри опустошителната цена на войната в Украйна.

„ Смята се, че повече от 20 000 цивилни и 100 000 украински военни са починали досега “, сподели тя.

Коментарът провокира остра реакция и по-късно Европейска комисия го изтри от видеозаписите на обръщението. Цензурата беше оставена без пояснение и показва объркването на създателите на утвърждения роман.

Ако оценката на Фон дер Лайен е вярна, това е съвсем 10 пъти повече от броя на починалите украински бойци, докладван публично от украинското държавно управление. Забележката на президента на Европейска комисия демонстрира, че даже най-силните поддръжници на тази кървава и ненужна война към този момент не могат да крият истината: Украйна е изложена на риск да загуби.

Основните медии и администрацията на Байдън упорстват до погнуса, че Украйна печели против Русия. Но обстоятелствата на място не дават отговор на описа и администрацията и медиите го знаят.

Ястребите на войната знаят, че тяхната цинична украинска политика не е съумяла да прогони Русия от Украйна. За страдание украинците са тези, които понасят голямата цена на този външнополитически неуспех. Тяхната нация е унищожена поради и по самодейност на глобалистката американска империя.

Докато Украйна губи контрола си върху мощно предпазените и значими кръстовища и транспортни възли към град Бахмут, западната преса стартира акция за омаловажаване на смисъла на загубата.

Defence Express оповестява: „ Разузнаването на защитата на Обединеното кралство декларира, че завладяването на Бахмут става на първо място алегорична политическа цел за Русия. “

 

Миналата седмица Financial Times разгласява публикация, озаглавена: „ Ад, просто пъкъл: войната на безсилие на Украйна и Русия за Бахмут “. Както гласи подзаглавието на материала, „ Войници споделят, че боевете в и към град Източен Донецк припомнят на окопния спор в стила на Първата международна война “.

 

Следната информация е индикация за естеството на украинската „ победа “ през последните шест месеца.

Украйна е изгубила почти 20 % от територията си. Най-малко 22 % от украинската земеделска земя е под съветски надзор. Тези области са огромна част от територията, избрана в съглашението Минск II, която трябваше да се ръководи като самостоятелни области.

Поради неуспеха на съглашението Минск II, Русия разгласи своята специфична военна интервенция, с цел да освободи тези региони от хватката на украинското държавно управление. Към днешна дата наподобява, че Русия се е доближила до постигането на някои от първичните си цели.

През май 2022 година Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците заяви, че близо осем милиона украинци са били вътрешно разселени, а други шест милиона са регистрирани като бежанци. Този брой евентуално ще нарасне още повече тази зима. В резултат на последните съветски ракетни офанзиви против украинската електропреносна мрежа още повече хора бягат от Украйна.

Европа чака стотици хиляди украински бежанци тази зима заради разрушените градове на нацията. Кметът на Киев Виталий Кличко може да упорства за евакуация на неговия град заради неспособността му да даде съществени услуги на популацията си.

CNN заяви преди месец, че минимум 30 % от украинските електроцентрали са разрушени. Би Би Си оповестява, че шест милиона украинци са без ток. Наскоро EuroNews заяви, че две трети от Киев е без ток. Приблизително 80 % от Киев е без вода.
Медиите оповестяват, че Киев се готви да оцелее без ток, вода и отопление. Украйна изтегля градове, които са станали необитаеми, без отопление или електричество. Световната здравна организация предизвестява, че милиони животи са „ застрашени “ тази зима.

Списание Forbes оповестява, че съвсем половината Украйна е без ток. Newsweek оповестява, че украинският енергиен достачвик изчерпва оборудването си, належащо за премахване на спиранията на електрозахранването. Докога украинската столица ще работи без ток?

Украинската централна банка пресмята, че Брутният вътрешен продукт на нацията през 2022 година ще намалее с 32 %, инфлацията ще доближи 30 %, а безработицата ще доближи 30 %.

New York Times заяви, че селскостопанската промишленост на Украйна е изгубила към 23 милиарда $ от войната. Международният валутен фонд оповестява, че войната в Украйна е довела до най-лошия дефицит на храна от 2008 година насам. CNN оповестява, че връзките на Украйна са напълно подвластни от системата Starlink на Илон Мъск. Ако има проблеми със системата, страната потъмнява.

Институтът Brookings оповестява: „ Войната е унищожила минимум 127 милиарда $ в националните здания и друга инфраструктура, съгласно Киевското учебно заведение по стопанска система. “

Washington Post оповестява, че украинците желаят 700 милиарда $ в допълнение към над 100 милиарда $, които към този момент изпратихме.

На място Украйна имаше усложнения да превземе която и да е територия, интензивно защитавана от Русия. Неотдавнашната „ победа “ на Украйна с завладяването на Херсон се изпари. Украйна изтегля Херсон поради съветски обстрел. Украинската военна машина не е в положение да задържи надзор над град, който съперникът им е евакуирал.

Всички септемврийски и октомврийски украински офанзиви са в застой и руснаците наподобява укрепват линиите си на защита и фрапантно усилват силите си на бойното поле, до момента в който Украйна набира шестдесетгодишни мъже.

Украйна също по този начин губи достъпа си до ресурсите, от които се нуждае, с цел да продължи войната. Съединени американски щати и Европа изчерпват оръжията си, с цел да изпратят Украйна. Освен това CNN оповестява, че доставките на оръжия за Украйна са на привършване. Военното съоръжение на Украйна, изключително нейната артилерия, се разпада и Западът не може да размени доста от това, което се разпада.

Foreign Policy оповестява, че чиновници на НАТО са доста обезпокоени от дефицита. Дори неоконсерваторът Фредерик Каган признава, че НАТО не е готова за спор като този в Украйна.

" НАТО в действителност не възнамерява да води войни като тази и с това имам поради войни със супер интензивно потребление на артилерийски системи и доста танкови и оръдейни снаряди “, сподели Каган пред Foreign Policy. „ Никога не сме били готови за този тип война. “

Според основния изпълнителен шеф на Raytheon Украйна е употребила тринадесетгодишното произвеждане на Javelin за 10 месеца.

Не трябваше да бъде по този начин. Украйна и Русия можеха да сключат трайно спокойно съглашение, в случай че не беше намесата на Глобалистката американска империя. През март 2022 година двете страни изглеждаха покрай съглашение за изискванията за споразумяване на спора.

Изглеждаше, че съглашението ще подсигурява, че Украйна в никакъв случай няма да се причисли към НАТО. Въпросът за НАТО е най-големият в цялата тази история. Съединените щати и Обединеното кралство осуетиха тази договорка и войната продължава, убивайки десетки хиляди украинци, руснаци и други. Тяхната кръв е по ръцете на водачите на Съединени американски щати и Англия.

Американските отбранителни реализатори, политици и мозъчни тръстове печелят за сметка на Украйна и нейните нещастни жители. Останалата част от Европа страда от „ оптималните наказания “, ориентирани към Русия, до момента в който украинците не престават да бягат от личната си страна. Нито едно от тези премеждия наподобява не визира хората, които дават отговор за американската външна политика. Не ги е грижа за разрухата на Украйна – интересува ги единствено да я залепят за Русия.

Това е неизбежният артикул на мирогледа на Окръг Колумчбия, който гледа на хората като на добитък.

Без подозрение цената на войната за Русия също е висока. Те са създали неверни калкулации и са създали неточности по време на цялата тази покруса.

Но разказът, възложен на американския народ, не е почтен или прецизен. Какво печели Украйна от загубата на десетки хиляди животи и обилни елементи от своята инфраструктура? Много украинци са изгубили околните си и са изправени пред брутална зима, всичко това в името на хора като Урсула фон дер Лайен, Джо Байдън и техните неоконсерватори.

Време е западните водачи да се изправят пред истината и да стартират договаряния, с цел да спасят украинците от тази човешка покруса.

*Джордж Д. О’Нийл младши е член на борда на шефовете на American Ideas Institute, който издава The American Conservative, и художник, който живее в провинциална Флорида.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР