Наскоро попаднах на книга на японски лечител, наречена Системата за

...
Наскоро попаднах на книга на японски лечител, наречена Системата за
Коментари Харесай

7 полезни упражнения, които творят чудеса с женския организъм

Наскоро попаднах на книга на японски врач, наречена „ Системата за здраве на Кацузо Ниши “. Привлече вниманието ми с обстоятелството, че не е написано напосоки, а въз основа на персоналния опит на създателя.

На 20 -годишна възраст японецът бил диагностициран с съдбовна диагноза и с прогноза за ранна гибел. Но той не се отказал и продължи битката за живота си. Успял, излекува се и заживял дълъг и плодотворен живот.

Той посветил живота си на развиването и усъвършенстването на своята система. Тя съдържа мъдростта на древногръцката и древноегипетската медицина, тибетските и китайските практики, йогата и доста други източници. Системата за здраве на Ниши ова не е просто набор от извършения и правила за хранене, това е цяла философия.

Интересувам се от японски оздравителни практики отдавна, само че философията на Кацузо Ниши ме въодушеви повече от всичко друго. За начало си коства да опитате набор от извършения, които японецът е създал, с цел да възвърне здравето и да излекува тялото. За дамите, които постоянно се стремят към върхови достижения, тя ще бъде просто незаменима.

Тези извършения са лесни за осъществяване, изпълват тялото с сила и жизненост, а също по този начин оказват помощ да се отървете от непотребните мазнини и да оформите красива фигура. Освен това укрепват ставите и предотвратяват натрупването на сол. Опитайте и вие, единствено 15 минути дневно и тялото ви е неузнаваемо!

Комплект извършения за дами

За начало е добре да изберете подобаващия миг за упражненията, когато не бързате заникъде. Основното нещо е да не вършиме упражненията късно вечерта, тъй като по този метод можете да нарушите ежедневния си темп. Най -добре е да ги вършиме заран, с цел да се заредите с позитивна сила и жизненост. И още нещо – упражненията би трябвало да ви доставят наслаждение, тогава резултатът няма да закъснее.

Сложете си просторни облекла, които няма да пречат. Измийте се със студена вода, усмихнете се – и можете да започнете първото упражнение.

Упражнение първо

 упражнения-за-жени

Легнете по тил и се пробвайте да се отпуснете колкото е допустимо повече. Дишайте отмерено и надълбоко, представете си, че сте на безшумно и красиво място. Разпрострете ръцете си в профил. Съберете краката си и огънете коленете. Повдигнете коленете си към гърдите. Поемете надълбоко въздух и завъртете коленете си надясно, пробвайки се да ги положите на пода. Завъртете главата си наляво и постепенно издишайте.

Трябва да докоснете пода с буза, до момента в който раменете и ръцете ви би трябвало да останат неподвижни. Върнете се в изходна позиция, поемете надълбоко въздух и повторете, единствено че в другата посока. Упражнението завърши. В първия ден направете това упражнение 4-5 пъти, след което последователно увеличете до 25.

Упражнение второ

 японско-упражнение-за-здраве

Легнете по тил, поставете ръцете си по продължение на тялото, дланите надолу. Свийте краката си в коленете и ги поставете на разстояние 30 см един от различен. Съсредоточете се върху краката си. Поемете надълбоко въздух и стегнете коремните си мускули. Повдигнете задните елементи дружно с гърба нагоре, облегнати единствено на лопатките.

Задръжте тази позиция за няколко секунди. Издишайте и постепенно се спуснете в изходна позиция. Отпуснете се и се повдигнете още веднъж. Повторете упражнението 5 пъти.

Упражнение трето

 домашни-упражнения-за-жени

Легнете по стомах. Ръцете пред тялото, дланите надолу. Краката на 15 см един от различен. Сега стегнете седалищните мускули, изпънете на шпиц и повдигнете единия крайник. Другия го оставете имобилен на пода. Изпъвате дясна ръка, ляв крайник и противоположното.

Задръжте в това състояние за няколко секунди и гладко спуснете крайници си на пода. Направете същото с другия крайник. Повторете това 50 пъти за всеки крайник.

Упражнение четвърто

 домашни-упражнения

В същото състояние опънете лактите, повдигнете главата и раменете. Поставете дланите си на пода на ширината на раменете. Повдигнете двата крайници на към 15 см и задръжте това състояние за няколко секунди. Завъртете краката си нагоре и надолу, с цел да симулирате плуване. С всеки крайник направете 25-30 замахвания.

Упражнение пет

 женски-упражнения-у-дома

Застанете на четири крайници с разтворени крайници и ръце на ширината на раменете. Изправете десния крайник и го повдигнете на 30 см от пода. Направете 25 удара нагоре и надолу. След това се върнете в изходна позиция и повторете с другия крайник.

Упражнение шесто

 женски-упражнения

Останете в същото състояние, спуснете главата надолу и повдигнете таза нагоре. Издърпайте коляното на десния крайник по този начин, че да допре челото ви. След това изправете крайници си, изпънете го нагоре и в това време повдигнете главата си. Повторете упражнението 10 пъти с всеки крайник.

Упражнение седмо

 упражнение-за-енергия

Застанете на колене, дръжте тялото изправено, ръцете по тялото. Като държите гърба изправен, наведете се малко обратно и останете в това състояние за няколко секунди. Върнете се в изходна позиция и повторете упражнението още 5 пъти.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР