Наскоро освободеният град Херсон в Южна Украйна беше подложен на

...
Наскоро освободеният град Херсон в Южна Украйна беше подложен на
Коментари Харесай

Херсон е подложен на интензивен обстрел от руските сили, ударена е болница

Наскоро освободеният град Херсон в Южна Украйна беше подложен на натоварен минометен и артилерийски обстрел от съветските сили през река Днепър, съобщи Ройтерс, като се базира на украински представители.

Вчера обстрелът е засегнал родилно поделение в една болница, сподели заместник-началникът на президентската канцелария Кирило Тимошенко. В обява в Телеграм той посочи, че няма потърпевши и че личният състав и пациентите са били преместени в леговище.

Москва неведнъж е отричала изказванията, че обстрелва цивилни, напомня Ройтерс.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви през вчерашния ден, че Русия е обстрелвала над 25 селища към Херсон и Запорожие. Херсонска област, която се намира на устието на река Днепър, служи като врата към анексирания от Русия Крим. 

 

33 ракети са изстреляни по цивилни цели. 

Тежки сражения не престават да се водят към следения от украинските сили град Бахмут в Донецка област, който към този момент е съвсем напълно опустошен, и северно от него, към градовете Сватове и Кременна в Луганска област, където украинците се пробват да пробият съветските отбранителни линии.

 

Подобно е ситуацията и в градовете Сватове и Кремина, където украинските елементи се пробват да пробият съветските защитни линии.

 

Президентът Володимир Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки, който планува Русия да се съобрази с териториалната целокупност на Украйна и да изтегли всичките си елементи. Кремъл отхвърли проекта и изиска Киев да одобри анексирането на четирите украински района, оповестено от Путин през септември.

Според английското министерство на защитата Русия евентуално е подсилила сектора на фронтовата линия в Кременна, защото той е значим от логистична позиция и е релативно уязвим след напредването на украинските сили по на запад.

Военният анализатор Олег Жданов сподели, че Харков и регионът също са били подложени на тежки офанзиви, нанесли вреди на районен газопровод. Кметът на Харков Игор Терехов заяви в Телеграм, че градът е бил нападнат два пъти, евентуално с ирански дронове " Шахед ". Украинското източно въздушно командване заяви настрана, че пет от тези дронове са били свалени над град Днипро.

Ройтерс прецизира, че не може да ревизира информацията от бойното поле, показва Българска телеграфна агенция.

На този декор украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение сънародниците си да прегръщат околните си, да споделят на приятелите си, че ги ценят, да поддържат сътрудниците си, да благодарят на родителите си и да се радват по-често на децата си. " Не сме изгубили човечността си, макар че преживяхме ужасни месеци. Няма да я загубим, при все това ни следва сложна година ", съобщи той.

Все още няма изгледи за договаряния за преустановяване на войната. Украинският президент Володимир Зеленски предложи кротичък проект от 10 точки, който планува Русия да зачита напълно териториалната целокупност на Украйна и да изтегли всичките си войски. Кремъл обаче отхвърли проекта и повтори позицията си, че държавното управление в Киев би трябвало да одобри анексирането от Русия на четирите украински района: Луганск, Донецк, Херсон и Запорожие.

В годишното си послание към депутатите във Върховната рада украинският президент прикани да бъдат признати закони, които да привлекат задгранични бизнесмени и вложители. Зеленски уточни, че Украйна ще похарчи за защита над 30 милиарда $ през идващите години. Той предвижда, че 2023 година ще бъде решаваща във войната с Русия.

Войната в Украйна сега е в застой и нито Украйна, нито Русия съумяват да реализират забележителен прогрес. Това съобщи в изявление за Би Би Си ръководителят на украинското военно разузнаване Кирило Буданов. По думите му обстановката не се движи наникъде. Според Буданов Русия сега е " напълно в задънена улица " и страда от обилни загуби. Кремъл е решил да разгласи още една готовност с наборни военнослужещи, добавя украинският разследващ началник.

 

В същото време военните сили на Украйна към момента не разполагат с запаси, с цел да реализиран прогрес в редица региони. „ Очакваме с неспокойствие доставки на нови оръжия ", акцентира Буданов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР