Наскоро Nestle инвестира 23 милиона лева във фабриката си в

...
Наскоро Nestle инвестира 23 милиона лева във фабриката си в
Коментари Харесай

Nestle планира увеличение на асортимента и обема на производство на българската си фабрика

Наскоро Nestle влага 23 милиона лв. във фабриката си в София. Инвестицията е обвързвана главно с рационализация и разширение на поточните линии, за да се отговори на увеличеното търсене. Това съобщи изпълнителният шеф на Nestle България Петър Стоилов по телевизия Bulgaria On Air.

" За година произвеждаме над 16 хиляди тона подготвена продукция във фабриката в София, в която работят над 630 души. Продукцията се изнася в над 35 страни в света. Фабриката в София е една от четирите центрове, които имаме в зона Европа и това повода, заради която годишно и целеустремено имаме вложения, свързани с обновяването на индустриалните ни мощности ", съобщи той.

Ще се усили ли българското произвеждане?

По думите на Стоилов това зависи от продължителността на пандемията, само че упоритостта е производството да се усилва.

" Наред с производството на общоприетите ни артикули от гамата на Kit Kat, имаме мощен иновационен и реиновационен проект за идващите години, който допуска увеличение на асортимента и размерите, които произвеждаме в страната ", сподели той.

Според него капиталовата обстановка в страната е " не по-лоша от капиталовата обстановка в страните на Балканския полуостров ".

" Ние имаме мощно конкурентно преимущество поради географското разположение, което покрай Централна Европа и огромните пазари, имаме мощна иновация от позиция на подготовка на фрагменти в индустриалните ни процеси и влагаме в увеличение на тяхната експертиза и подготвеност ", съобщи той.

По думите му, без значение от пандемията, промишлеността на храните и напитките в България, е удобно повлияна и пораства с 4,5% на годишна база .

" Растежът се дължи на увеличената консумация в дома. Локдаунът фрапантно увеличи потреблението у дома и някои продуктови категории като капсулите са кафе, хранителни артикули като супи, бульони, фиксове, подправки, намиращи приложение в готвенето. Увеличава се потреблението на зърнените закуски и млеката ", съобщи той.

Според Стоилов една от категориите храни, резистентни на рецесията, е тази за домашни любимци. " Оказва се, че в пандемична година броят на осиновените домашни любимци нараства с 25%, което довежда до забележителен растеж на това ползване ", съобщи той.

Стоилов декларира, че вложенията във фабриката в София в бъдеще ще продължат.

" Други капиталови планове се плануват в търговски оборудване, във взаимоотношения с клиенти и снабдители. Важна инвестиция за нас е и тази, обвързвана с устойчивото развиване и нулевия въглероден отпечатък, който желаеме да реализираме през 2050 година ", споделя Стоилов.

Ще бъдат ли отворени нови работни места?

Според Стоилов все още има над 1000 чиновници, които работят във фабриката, дистрибутивният център, администрация и други

" Автоматизацията и увеличението на броя работни места остават приоритет за нас, имайки поради, че нашата фабрика е определена да създава международно прочут бранд, който има мощна поддръжка от позиция на центрове по развиване на артикули. Имаме упоритости за опазване и увеличение броя на работните места ", съобщи Стоилов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР