Наскоро младият арх. Пламен Мирянов разказа за „Марица, че екипът

...
Наскоро младият арх. Пламен Мирянов разказа за „Марица, че екипът
Коментари Харесай

”Артекс” ще внедрява екоиновации в новите си комплекси

Наскоро младият арх. Пламен Мирянов описа за „ Марица ", че екипът на „ Артекс инженеринг " занапред ще употребява екоиновациите в новия им план за населено място от къщи в местността Камбаните, против Бизнес парк София.

„ Ходих на Средногорския събор в покрайнините на манастира „ Гигинци ". Там се срещнах с хора от Националната асоциация на животновъдите в България и се заговорихме за вълната на овцете. Всеки сезон тя се изхвърля като боклук на всевъзможни места - в дерета и реки. Освен че фермерите отнасят солени санкции, сходен метод крие риск от екологични бедствия ", акцентира арх. Мирянов. Идеята му е да се откри метод тази голяма маса от вълна да се изкупи и от нея да се създава изолираност. Вече има патентована технология и с нея отпадъкът се рециклира в устойчива суровина. Идеята е много щура и ексцентрична, само че младият проектант я обмисля съществено.

Експерти удостоверяват преимуществата на вълната в няколко направления.

Топлопровод и мост на изолацията

Топлопроводи Мостта на овчата вълна е сред 0,037 и 0,042 W/ (тК). По този метод изолацията от овча вълна предлага доста добра отбрана против зимния мраз. Освен това е известно, че вълната съхранява топлината и по тази причина е доста подобаваща за поддържане на постройката хладна през лятото.

Звукоизолация

Изолацията от овча вълна предлага доста добра звукоизолация. Можете да употребявате гарниращата вълна, която се предлага и като изолационен материал, за запълване на всевъзможни кухини в стените и пода.

Абсорбира замърсителите

Изолацията от овча вълна има хигроскопични Влакна. Вълната може да всмуква до една трета от личното си тегло във Влага и по-късно да я освободи още веднъж. Поради това е изключително подобаваща за изолираност на пространства с висока мокрота. Така се обезпечава добър климат на закрито, защото тя може да всмуква замърсители и миризми.

Овчата вълна би трябвало да бъде предпазена от огън с добавки като борати, които се прибавят също и за отбрана против вредители. Затова през днешния ден тя се ползва сполучливо за изолираност на покриви на къщи (върху и сред гредите), стените, таваните и външните фасади; също за изолираност на охладителни системи, звукоизолация и изолираност на пода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР