Наскоро Михаел Шумахер бе приет в елитната парижка клиника Жорж

...
Наскоро Михаел Шумахер бе приет в елитната парижка клиника Жорж
Коментари Харесай

Какво точно лекуват на Михаел Шумахер?

Наскоро Михаел Шумахер бе признат в елитната парижка клиника " Жорж Помпиду ", с цел да премине пробен курс на лекуване със стволови кафези. Легендарният водач от Формула 1 прекара там няколко дни.

Журналистът Жан-Мишел Декюжи, който от дълго време работи по тематиката с заболяването и лекуването на 7-кратния първенец, съобщи в ефира на BFMTV, че 50-годишният немец към този момент е напуснал Париж. Но акцентира на обстоятелството, че методиките на лекуване, приложени по отношение на Шумахер, са строго засекретени.

" Успяхме да научим единствено, че са му преливали обогатена със стволови кафези кръв. Тези кафези би трябвало да окажат удобно влияние на цялостното положение на неговия организъм, в това число и на мозъка ", описа Декюжи.

Според очевидци от клиниката Шумахер е бил признат там на носилка, под персоналната настойчивост на известния експерт по сърдечносъдова недостатъчност Филип Менаш, именуван " пионер на клетъчната терапия ". Но неговата тясна компетентност въпреки всичко е кардиохирургията, а не проблемите на мозъка. Освен това немската звезда е бил приет в болница точно в отделението по сърдечносъдова хирургия.

Всичко това навежда на мисълта, че

 

пробното лечение със стволови кафези изобщо не е ориентирано към мозъка на Шумахер,

 

а към сърцето. Към тази теза се придържа и проф. Мишел Пуко. Той означи, че сходно лекуване може да се приложи, с цел да се приключи инфекциозен развой в сърдечния мускул.

" Като отчетем къде беше приет в болница, наподобява не става дума за мозъка. Трябва да се знае също, че в цяла Франция до момента не е имало публични опити в тази област ", споделя Пуко пред италианския в. " Гадзета дело спорт ".

В изгода на тази версия приказва и това, че напоследък се промъкнаха известия, че Шумахер е имал проблеми със сърцето. 

През декември 2013 година водачът падна при каране на ски във френските Алпи и удари главата си в канара. В болница в Гренобъл той претърпя две интервенции, след което бе подложен в изкуствена кома. От нея бе изведен чак през лятото на 2014 година Заради интервенциите на главата в неврохирургията в Гренобъл логиката сочи, че Шумахер има проблеми с мозъка от удара в скалата.

Британският кардиолог Асим Малхотра обаче счита, че ударът при случая може да е причина и за проблеми със сърцето.

" Съдейки по последните вести, след контузията от падането Шумахер е развил кардиологични проблеми. Но каквато и да е точната причина за преместването му в Париж, във всеки случай стволовите кафези към този момент са едно пробно лекуване.

 

Към момента няма никакви доказателства за изгодите от този способ

 

Обаче ако процедурата не е нездравословна, за какво да не се опита? ", споделя Малхотра, представен от в. " Дейли Мейл ".

Сведенията за положението на именития водач в действителност са напълно нищожни и откъслечни, тъй като след случая фамилията му направи всичко допустимо, с цел да го защищити от вниманието на медиите. Роднините не даваха никакви мнения и дълго време за положението му не се знаеше нищо, като се изключи че възобновяване протича в неговата вила покрай Женевското езеро в Швейцария. Разбра се също, че лекуването гълтам доста пари и фамилията е трябвало да продаде една къща в Норвегия и частен аероплан.

Но през август 2018 година родственици на Шумахер споделиха радостна за всички последователи на водача вест. Стана известно, че той към този момент може да демонстрира страсти в моментите, когато чува гласовете на своите деца Джина-Мари и Мик, а също и на брачната половинка си Корина. 

" Когато го слагаме в инвалидната количка и го разхождаме из вилата, показвайки му превъзходната планинска гледка и езерото, Михаел от време на време плаче. От очите му бликат сълзи ", бе представен негов родственик.

За възстановяване на общото положение на Шумахер през октомври 2018 година удостовери и президентът на интернационалната автомобилна федерация (FIA) Жан Тод. Французинът, който в най-бляскавите години на Шуми бе негов началник във " Ферари ", описа, че посещава първенеца не по-малко от два пъти месечно. Даже описа, че са

 

гледали дружно надпреварата за Гран при на Бразилия и Михаел към този момент не е прикрепен към леглото

 

Юхана Фронен, ръководителка на неврохирургията в Университетската болница в Тампере (Фин), е на мнение, че от всички сведения не може да се направи никакъв извод за лекуването или положението на германеца. Тя цитира думите на медицинска сестра в " Жорж Помпиду " пред в. " Паризиен " ( " Да, аз се грижа за него и мога да ви уверя, че той е в схващане " ) по следния метод:  " Това не ни споделя доста за способността на органите му да действат обикновено. "

" Може да е в положение да се движи и да извършва ежедневните си функционалности. Но също толкоз е допустимо да е прикрепен на легло и да зависи от грижите на другите хора. Това, че е в схващане, може да значи също, че може единствено да отваря или затваря очи при молба от някой присъстващ наоколо. Къде в този необятен набор се намира Шумахер е безусловно невероятно да се каже от наличната информация ", добавя доктор Фронен пред в. " Илта Саномат ".

Финландката също е скептична по отношение на триумф на лечението със стволови кафези: " Засега сходни лечения са чисто пробни, тъй че без да се знаят детайлностите, не може да се вършат заключения. Единственото, което може да се заключи сигурно от прехвърлянето на болния в Париж, е, че фамилията му поставя всички старания за неговото възобновяване. "

 

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ...

Кръвните стволови кафези могат да се трансформират в други типове кафези, откривайки възможност за подмяна на повредените кафези със здрави. Учените учат използването им от 60-те години на ХХ век, като към този момент най-големи триумфи има при случаи на рак на кръвта или костния мозък. Всяка година в Европа с този способ биват лекувани над 26 000 пациенти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР