Наскоро китайският председател Си Дзинпин отговори на писмо на художници

...
Наскоро китайският председател Си Дзинпин отговори на писмо на художници
Коментари Харесай

Китайският лидер насърчава художниците от арабските държави да допринесат за задълбочаването на дружбата между двата народа

Наскоро китайският ръководител Си Дзинпин отговори на писмо на художници от арабските страни. В него той ги предизвиква да основат повече художествени шедьоври и с това да допринесат за укрепването на дружбата сред двата народа.

„ Китайско-арабските връзки се намират на нова насочна точка. Надявам се, че повече арабски художници ще посетят Китай, с цел да се срещнат с обичаите и традициите на китайците и посредством своите произведения да спомагат за културния продан, както и да споделят своите прекарвания и усеща, с цел да може повече другари от арабските страни да научат за китайския народ “, се споделя в писмото-отговор на китайския водач.

Наскоро 50 известни арабски художници участваха в мероприятие в Китай под мотото „ Изкуството събира създателите по Пътя на коприната “ и изпратиха писмо до Си Дзинпин, в което споделиха с  него резултатите и възприятията си от визитата им в страната.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР