Наскоро ФБР обвини хакери, свързани с правителството на Северна Корея,

...
Наскоро ФБР обвини хакери, свързани с правителството на Северна Корея,
Коментари Харесай

Хакерите на Ким Чен Ун с удар за 600 милиона долара в криптовалута с един ход

Наскоро ФБР упрекна хакери, свързани с държавното управление на Северна Корея, за кражбата на повече от 600 милиона $ в криптовалута предишния месец от компания за видеоигри – последната от поредност от дръзки кибер обири, свързани с Пхенян.

" Чрез нашето следствие успяхме да потвърдим, че кибер-престъпниците Lazarus Group и APT38, свързани с КНДР, са виновни за кражбата на 620 милиона $ в Етериум, обявена на 29 март ", се споделя в изказване на ФБР.

" КНДР " е редуциране за формалното име на Северна Корея, Корейската народнодемократична република, а Етериум е софтуерна платформа, обвързвана с тип криптовалута.

ФБР се базира на скорошния хак на компютърна мрежа, употребена от Axie Infinity - видео игра, която разрешава на играчите да печелят криптовалута. Sky Mavis, компанията, основала Axie Infinity, разгласи на 29 март, че неидентифицирани хакери са откраднали еквивалента на почти 600 милиона $ - оценени все още на откриването на хака - на 23 март от " мост " или мрежа, която разрешава потребителите да изпращат криптовалута от един блокчейн в различен.

Министерството на финансите на Съединени американски щати глоби в четвъртък Lazarus Group - необятен кръг от хакери, за които се счита, че работят от името на държавното управление на Северна Корея. Министерството на финансите глоби съответния " портфейл " или адреса на криптовалутата, който е бил употребен за погашение на парите от хака на Axie Infinity.

Кибератаките са значим източник на доходи за севернокорейския режим от години, защото водачът му Ким Чен Ун продължава да преследва своята обсесия с нуклеарните оръжия, съгласно група на Организация на обединените нации и външни специалисти по киберсигурност.

Миналия месец Северна Корея изстреля това, което се счита за първата й междуконтинентална балистична ракета от повече от четири години.

Lazarus Group е откраднала криптовалута на стойност 1,75 милиарда $ през последните години, съгласно Chainalysis, компания, която наблюдава транзакциите с цифрова валута.

" Хакването на бизнес с криптовалути, за разлика от търговец на дребно, е всъщност банков грабеж със скоростта на интернет и финансира дестабилизиращата активност на Северна Корея и разпространяването на оръжия ", споделя Ари Редборд, началник на правните въпроси в TRM Labs, компания. който проверява финансови закононарушения. " Докато са сполучливи и печеливши, те няма да спрат. "

Докато вниманието на доста анализатори по киберсигурност е ориентирано към хакерите на Русия в светлината на войната в Украйна, обвинените севернокорейски хакери надалеч не са тихи.

Изследователи от Гугъл предишния месец разкриха две разнообразни хипотетични севернокорейски хакерски акции, ориентирани към американски медии и IT организации, както и секторите на криптовалутите и финансовите технологии.

Гугъл има политика за известяван на консуматори, които са атакувани от спонсорирани от страната хакери.

Шейн Хънтли, който управлява групата за разбор на заканите на Гугъл, споделя, че в случай че консуматор на Гугъл има " някаква връзка с присъединяване си в биткойн или криптовалута " и получи предизвестие за подкрепяно от страната хакване от Гугъл, това съвсем постоянно се оказва севернокорейска активност.

" Изглежда, че е непрекъсната тактика за тях да допълват и да вършат пари посредством тази активност ", споделя Хънтли пред CNN.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР