Наскоро един общински чиновник, когото познавам от години се направи,

...
Наскоро един общински чиновник, когото познавам от години се направи,
Коментари Харесай

Безсрамници без имена 


Наскоро един общински служител, който познавам от години се направи, че не ме познава. Някакъв „вечен“ служител, чието име няма значение. Човече, което в частния бизнес няма да оцелее и един ден. Това дребосъче е безименно, то е следващото, повярвало си, че щом има някаква власт е хванало Господ за шлифера. Подобни човечета са толкоз жалки, че не заслужават даже да ги настъпиш. Но го настъпих, притиснах го и човечето подви опашка и избяга. Жалкото е, че такива човечета ни ръководят. Имат действителна власт и я упражняват. С това дребосъче ще се занимая в детайли различен път.

В кметствата е цялостно с такива служители. Влязох по работа в дребна стая в община Варна, там се бяха натъпкали 5 индивида. Чиновници. Администрация, която се е охранила и специализирала да унижава жителите. Жалка история! В яда си някогашният кмет Кирил Йорданов ги назова „тъпани“, само че има „тъпани“, които от 30 години са в общините, по кметствата, в държавните институции. Веднъж отидох по работа в държавна институция. Мъж излезе от кабинета на чиновничката, почуках и влязох. Срещу мен стоеше женския вид на Джаба Хътянина. Охранена, самодоволна чиновничка, която ме погледна злобно и сподели: „Сега съм заета, излезте и изчакайте!“ Не беше заета, не правеше нищо, искаше да ме унижи. Погледнах я благо и споделих: „Имаш два разновидността: Да се обадиш на началника си и да приказвам с него или да ти трясна тази директория по главата!“ Джаба се ококори, само че разбра, че не се майтапя. Усмихна се мазно и измърмори: „Извинявайте, по какъв въпрос сте пристигнали?“

Няма друго средство с изключение на абсурда при конфликт с сходни същества. Те не схващат от друго. Те са нагли, самодоволни и желаят да ни унижат. Тези същества, на които плащаме заплатите с нашите налози. Държавни плъхоци, които даже не заплащат обществени и здравни осигуровки, заплаща им ги страната – т.е. ние. Повечето от тези мишки са назначени с връзки от някой родственик или другар. Те имат тил и го знаят. Не изпитвам завист на непокътнат шеф, който ръководи сходна сбирщина. Не изпитвам завист и на хилядите българи, които всеки ден се сблъскват с тези безсрамници и наглеци! И им предлагам: Да подвигат кавги, да приказват с началниците на служителите и да ги слагат на място. Няма друго избавление!

Има и читави служители. Любезни хора, които знаят, че са на мястото си, с цел да свършат работа, не да пречат и унижават. Но заобиколени от нагли мишоци, не им е елементарно да работят. Защото безсрамниците и простаците се надушват бързо и се сплотяват против свестните хора.

Иво Югов

www.

На фотографията – Джаба Хътянина, незаконен персонаж от компания „Междузвездни войни“
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР